Herkel kandideerib taas Vabaerakonna esimeheks (4)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Jaanus Leesment

12. mail toimuval Vabaerakonna üldkogul kandideerib partei esimehe kohale nii praegune esimees Artur Talvik kui ka endine esimees Andres Herkel. 

«Aprill on alanud huvitavalt. Suur sisevõitlus on alanud,» teatas erakonna praegune esimees Artur Talvik sotsiaalmeedias, viidates seejärel 12. mail toimuvale Vabaerakonna üldkogule, kus valitakse nii juhatust kui ka esimeest.

«Siiani oli ebaselge, kas keegi lisaks minule ka esimeheks kandideerib. Täna sai selgeks, et eelmine esimees soovib seda teha ja võib-olla keegi veel. Eks koidikul siis selgitame, kes on meist õige vabaerakondlane,» kirjutas Talvik. 

Vabaerakonna eelmine esimees Andres Herkel kinnitas Postimehele, et kavatseb taas erakonna juhiks kandideerida. «Jah, vastab tõele. Arvan, et erakonna seisund on selline, et siin tuleb anda oma parim,» sõnas ta. «Usun, et minu ressursid panustada sellesse, et organisatsiooni toimiks jõudsalt ja et valimisteks valmistudes me tegeleks õigete asjadega, annaksime õiged aktsendid, on väga suur,» selgitas Herkel. 

«Hindan kõrgelt Talviku tegevust väga paljudes asjades ja kohtades, aga arvan, et tema näiteks korruptsioonivastase komisjoni esimehena oli kindlasti minust nähtavam,» ütles Herkel praeguse esimehe kohta. 

«Aga erakonna valimistele viimiseks on mul kogemusi rohkem ja niimoodi on väga paljud inimesed arvanud, minu poole pöördunud,» jätkas Herkel. 

Märtsi lõpus avaldatud Turu-uuringute ASi uuringu järgi on Vabaerakond langenud toetustabelis viimaseks. Partei toetajate arv oli viimati all valimiskünnise, 3%. «Need toetusnäitajad ei ole head. Kindlasti on oluline esitada oma seisukohti ja sõnumeid nii, et nad taashakkaksid köitma ühiskonna eliidi ja  kõrgema haridustasemega valijate meeli. Me oleme siin natuke liiga palju praegu kaotanud,» tõdes Herkel.

Loe lisaks:

Uuring: Vabaerakond langes toetustabelis viimaseks 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles