PBK omanikfirmat ärritas Vabaerakonna kampaania (10)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Telekanali PBK omanikfirma Baltijas Mediju Alianse tegevjuht Anton Blinov ärritus Vabaerakonna kampaania peale ja viitas võimalusele võtta tarvitusele õigusliku kaitse meetmed.

«Me peame võimalikuks, et eksisteerivad teatud poliitilised jõud, mis astuvad välja seadusliku äri vastu üldiselt ning muu hulgas sõltumatute eesti meediakanalite vastu. Soovime juhtida tähelepanu, et tegemist on marginaalidega, kes ei ole leidnud elanikkonna seas suuremat toetust. Siiski ei anna miski neile õigust väljuda Eesti Vabariigi kehtiva seadusandluse raamidest. Sellega seoses avaldab BMA nördimust Vabaerakonna poolt algatatud ja PBK mainet mustava propagandakampaania suhtes,» ütles Blinov pressiteate vahendusel.

PBK tegevjuht märkis, et reklaamtahvlitele paigutatud sõnumid mitte üksnes ei vasta tõele ning eksitavad ühiskonda, vaid ka tekitavad kahju meediagrupi ettevõtetele.

«Omalt poolt oleme alati avatud dialoogiks ühiskondlike ja valitsusasutustega, kaasa arvatud kaitsepolitseiga, kes ei ole nimetanud PBKd vaenulikuks telekanaliks. Samal ajal jätab BMA endale õiguse rakendada vastavaid seadusekohaseid õigusliku kaitse meetmeid,» teatas Blinov.

Vabaerakonna plakatikampaania jätkub

Riigikogus opositsioonis olev Vabaerakond jätkas eile alustatud agressiivset plakatikampaaniat, seekord võttis partei sihikule peaministrierakonna Keskerakonna.

Tallinnasse Pirita teele ilmusid eile õhtul plakatid, mis juhivad tähelepanu sellele, et Keskerakond kulutab miljoneid eurosid tallinlaste raha saadete ostmisele Eesti-vaenulikus telekanalis PBK.

Vabaerakond alustas plakatikampaaniat esmaspäeval, kui Tallinnasse Merivälja teele ilmusid Reformierakonda ja Siim Kallast ründavad plakatid. Nende reklaamidega tuletas Vabaerakond meelde VEB fondi afääri.

Vabaerakonna esimees Artur Talvik lubas esmaspäeval, et VEB fondi meelde tuletavad plakatid ei jää viimaseks ja teisipäeval ilmub «meeldetuletus Keskerakonnale». Seda lubadust Vabaerakond pidas.

Rahvusringhäälingu tellitud Turu-uuringute ASi küsitluse järgi langes Vabaerakond märtsis toetuselt viimasele kohale. Vabaerakonna toetus on praegu 3 protsenti.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles