Uuring: Vabaerakond langes toetustabelis viimaseks (2)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakond.
Vabaerakond. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viimastel kuudel reitingut kasvatanud Reformierakond möödus märtsis toetuselt Keskerakonnast ja tõusis kõige populaarsemaks parteiks. Vabaerakond langes toetustabelis viimaseks. 

Turu-uuringute ASi küsitluse järgi toetas Reformierakonda märtsis 31 protsenti, Keskerakonda 26 protsenti valimiseelistuse avaldanud vastajatest, teatab ERR. Kuu varem, veebruaris toetas mõlemat erakonda võrdselt 27 protsenti.

EKRE toetusprotsent püsib suhteliselt stabiilsena – märtsis toetas neid 13 protsenti (kuu varem 14).

Sotsiaaldemokraatliku erakonna valijaid on pärast veebruaris viimaste aastate madalaimale ehk kaheksale protsendile kahanenud toetust pisut juurde tulnud.

«Tundub, et väga paljud inimesed, kes ei suutnud otsustada, millise erakonna poole vaadata, on teinud valiku Reformierakonna kasuks,» kommenteeris ERR-i raadiouudistele erakondade värsket populaarsusuuringut Reformierakonna aseesimees Maris Lauri.

«Inimestel on suur rahulolematus valitsuse tegevusega. Mulle tundub ka, et inimesed leiavad, et sellelt valitsuselt ei ole midagi paremat oodata,» ütles ta. 

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles seevastu, et Reformierakonna 31 protsendile kerkinud reiting on koondsumma partei erinevatele leeridele antud toetusest ning sisetüliga kaasnenud suur meediatähelepanu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles