Galerii: riigikogu valis esimeheks tagasi Nestori, aseesimeesteks said Eesmaa ja Laanet (13)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikogu valis neljapäeval salajasel hääletusel esimeheks tagasi sotsiaaldemokraat Eiki Nestori, esimeseks aseesimeheks sai keskerakondlane Enn Eesmaa ja teiseks aseesimeheks reformierakondlane Kalle Laanet.

Nestor kogu salajasel hääletusel 54 häält. Samuti riigikogu spiikri kohale kandideerinud Konservatiivse Rahvaerakonna saadik Henn Põlluaas sai 35 häält. Esimehe valimistest võttis osa 97 riigikogu liiget, kehtetuid sedeleid oli kaheksa.

Keskerakondlane Enn Eesmaa sai aseesimeeste valimisel 56 ja Reformierakonda kuuluv Kalle Laanet 30 häält. Kehtetuid sedeleid oli aseesimeeste valimistel 10. Kehtetutel sedelitel oli rist jäetud kandidaadi järel kasti tegemata või oli rist tehtud mõlemasse kasti. Aseesimeeste valimisel osales 96 riigikogu liiget, hääletuskastis oli samuti 96 valimissedelit.

Täna valitud juhatus on riigikogu selle koosseisu viimane ning selle volitused kestavad seni, kuni ametisse astub parlamendi järgmine koosseis, mis valitakse tuleva aasta märtsis.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles