EKRE hakkab Ida-Virumaal organisatsiooni üles ehitama (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EKRE tahab Ida-Virumaal eestlased enda ridadesse koondada.
EKRE tahab Ida-Virumaal eestlased enda ridadesse koondada. Foto: Erik Prozes / Postimees

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) tahab Ida-Virumaal, kus tema tegevus on viimastel aastatel olnud nähtamatu, aktiivselt tegutsema asuda, kirjutab Põhjarannik.

Eelmisel nädalavahetusel valisid 12 EKRE Ida-Virumaa ringkonna liiget uue juhatuse. Selle esimeheks sai Eesti Vanglatööstuse Viru osakonna juhataja Madis Toom ning aseesimeesteks said kunstnik Kalev Prits ja autojuht Andrus Zahharov. Juhatusse valiti ka Arvo Aller ja Tiit Raud.

Varasem Ida-Virumaa ekrelaste juht Arno Kodu sattus pärast tema kodupaiga Aseri valla üleminekut haldusreformi käigus Lääne-Virumaale, naabermaakonna EKRE ringkonda. Mullu sügisel toimunud kohalikel valimistel ei suutnud EKRE oma nimekirju välja panna üheski omavalitsuses.

Kodu tunnistas Põhjarannikule, et EKRE-l on Ida-Viru omavalitsustes väga vähe liikmeid ja seetõttu polnud võimalik ka konkurentsivõimelisi nimekirju kokku saada. Suuresti tänu endisest Rahvaliidust üle tulnud inimestele on EKRE-l Ida-Virumaal Toomi sõnul praegu hingekirjas ligikaudu 300 liiget. «Aga tõsi on see, et nüüd peame alustama tegevust sisuliselt nullist ja hakkama kohalikku organisatsiooni üles ehitama,» märkis ta.

Toomi sõnul koguneb juhatus juba sel laupäeval, et arutada eelseisvaid plaane ja ka valmistumist vähem kui aasta pärast toimuvateks riigikogu valimisteks. Ta lisas, et midagi konkreetset tal esialgu öelda pole. 2015. aastal toimunud riigikogu valimistel sai EKRE Ida- Virumaal 1068 häält ehk 3,1 protsenti kõikide valimas käinute häältest. Ringkonnamandaadi saamisest Ida-Virumaal jäi tookord puudu rohkem kui 2500 häält. Arno Kodu kogus küll 693 häält, ent ülejäänud nimekirjas kandideerinute panus jäi lahjaks.

EKRE esimees Mart Helme ütles, et kuna Ida-Virumaa muukeelne rahvas toetab valdavalt Keskerakonda, siis peavad rahvuskonservatiivid koondama eestlased enda selja taha. «Meil on Ida-Virumaal eestluse hoidmise missioon,» kinnitas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles