Riigikogu liikmed lõid kaitsetööstuse toetusrühma (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkaitse. Foto on illustratiivne.
Küberkaitse. Foto on illustratiivne. Foto: THOMAS BREGARDIS/AFP/Scanpix

Riigikogus moodustati Eesti kaitsetööstuse toetusrühm, mille esimeheks valiti Margus Tsahkna ja aseesimeheks Hannes Hanso.

Toetusrühma loomise eesmärgiks on Tsahkna sõnul igakülgselt toetada kaitsetööstuse arengut, tagada konkurentsivõime rahvusvahelistel turgudel ning leida lahendused arengut pidurdavatele probleemidele. «Tänaseks on Eesti kaitsetööstus arenenud maailmatasemel innovaatiliseks tööstusharuks alates küberkaitse süsteemidest kuni sõjatehnikani välja. Koduriigid toetavad oma riigi kaitsetööstust kõikjal maailmas ning seda tuge me oma kaitsetööstusele ka pakkuda soovime,» rääkis ta 

Äsja loodud toetusrühma kuuluvad Aivar Kokk, Anne Sulling, Arto Aas, Eerik-Niiles Kross, Jaak Madison, Lauri Luik, Kalle Laanet, Mart Nutt, Taavi Rõivas, Henn Põlluaas, Hanno Pevkur, Uno Kaskpeit, Ain Lutsepp, Rein Randver, Andres Metsoja, Marko Mihkelson, Tiit Terik, Erki Savisaar, Liisa Oviir, Kalvi Kõva, Toomas Paur, Jaanus Karilaid, Märt Sults, Ants Laaneots, Külliki Kübarsepp, Johannes Kert, Tarmo Kruusimäe, Madis Milling, Andres Ammas, Tanel Talve, Mihhail Korb, Kalle Palling ja Jüri Jaanson.

Toetusrühmade ja ühenduste kaudu saavad Riigikogu liikmed ja fraktsioonid tõmmata tähelepanu konkreetsele teemale ning toetada ja kaitsta kitsama eluvaldkonna huve.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 61 parlamendirühma ja 76 ühendust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles