Riigikogu ei toetanud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmist

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnõu algatajate esindaja Andres Herkel.
Eelnõu algatajate esindaja Andres Herkel. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu lükkas tänasel istungil tagasi eelnõu, mille eesmärk oli täpsustada erakonna ja valimisliidu nimekirja määramise korda volikogu komisjonides.

Eesti Vabaerakonna fraktsiooni algatatud kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmise seaduse eelnõu nägi esiteks ette, et volikogu komisjoni koosseisu kujundamisel peab arvestama erakondade ja valimisliitude esindajate osakaalu volikogus. Teiseks, erakonna või valimisliidu nimekirja esindajad oleks määratud komisjonidesse erakonna või valimisliidu taotluste alusel ja kinnitatud komisjoni esimehe esildusel.

Eelnõu algatajate esindaja Andres Herkel tõi eelnõu esitamise ajendina välja, et on volikogusid, kus kõigile volikogu liikmetele ei ole tagatud võimalust kuuluda volikogu komisjoni, ehkki seadus üldsõnaliselt sellise normi on loonud. Herkeli sõnul tuleb tagada mõistlik proportsioon opositsiooni ja koalitsiooni vahel.

Põhiseaduskomisjoni liige Helmut Hallemaa väljendas komisjoni üldist meelsust, et probleem on tõesti olemas, aga seda kultuuri peaks püüdma muuta muude vahenditega.

Juhtivkomisjoni tegi ettepaneku eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Ettepaneku poolt hääletas 42 riigikogu saadikut ja vastu oli 33 saadikut. Seega langes eelnõu menetlusest välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles