Saarts: sotside populaarsus kasvas Keskerakonna arvelt

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Saarts
Tõnis Saarts Foto: Peeter Langovits

Politoloog Tõnis Saarts ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et sotside populaarsus on kasvanud Keskerakonna arvelt.

BNSi tellitud TNS Emori uuringu kohaselt tõusis riigikogus opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna populaarsus kõigi aegade kõrgeimale tasemele ning sotsid läksid mööda nii Keskerakonnast kui ka Isamaa ja Res Publica Liitust.

Sotside populaarsus on kasvanud alates eelmise aasta septembrist, mil parteid toetas vaid kaheksa protsenti valimisealistest kodanikest, kuid mais oli toetus sotsidele juba 22 protsenti.

Saarts ütles Kukule, et paljud endised Keskerakonna eestikeelsed toetajad on leidnud enda jaoks sotsid ja kõva tööd on erakond teinud ka venekeelse elanikkonna seas.

Saarts märkis, et Keskerakonna toetus hakkas langema juba enne valimisi.

Tema hinnangul ei lahku Keskerakonnast kindlasti need inimesed, kes on erakonna juhile lojaalsed, ja hiljuti erakonnas toimunud sündmused ei tohiks toetajate arvu enam kahandada.

Rahvaliidu ja roheliste kohta arvas politoloog, et kuna rohelised on maailmavaatelise ideega, siis on neil suurem tõenäosus alles jääda kui Rahvaliidul.

Rohelised võivad jätkata liikumisena, Rahvaliidu osas Saarts nii optimistlik polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles