Fotod ja videod: Reformierakonna fraktsioon otsustas asespiikriks esitada Kalle Laaneti (26)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna fraktsioon otsustas, et riigikogu asespiikri kohale esitatakse Hanno Pevkuri asemel Kalle Laanet.

Kalle Laanet ütles pärast fraktsiooni kohtumist ajakirjanikele, et ettepanek tehti talle põhjendusega, et see on erakonnale kasulik. Laaneti sõnul tehti ettepanek eelmise nädala lõpul. «Jalutades Saaremaa kadakate vahel panin kokku kõik plussid ja miinused ning kuna erakonna ühtsuse tulevik on minu jaoks üle kõige, sündiski minu otsus,» kommenteeris Laanet.

Hanno Pevkur ütles fraktsiooni otsust kommenteerides, et tegemist oli demokraatiaga ning hääled fraktsioonis jagunesid peaaegu pooleks. Pevkuri sõnul on eelkõige tähtis, et Reformierakond oleks riigikogu juhatuses esindatud. Praegun Reformierkonna esimees ei teinud saladust, et fraktsioonis toimuv on  seotud erakonna siseasjadega, kuid demokraatliku otsuse vastu ei saa. Pevkur kinnitas kandideerimist ka erakonna juhatusse, mille valimised toimuvad 14. aprillil.

Kaja Kallase ning praeguse Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri vahel puhkes nädalavahetusel sõnasõda, kui Pevkur süüdistas Keit Pentus-Rosimannust ning Laine Randjärve endavastases salakampaanias, mille käigus püütakse teda asespiikri kohalt maha võtta.

«Nädala lõpus ja nädalavahetusel sai kuulda, et Laine (Randjärv - toim.) ja Keit (Pentus-Rosimannus - toim.) on alustanud oma järjekordset salakampaaniat. Seekord selleks, et mind asespiikri kohalt maha võtta ja Kalle Laanet asemele panna. Väidetavalt toimub see Kaja (Kallas - toim.) palvel ja teadmisel,» kirjutas Pevkur erakonna siselistis.

Reformierakonna liige Kaja Kallas ütles vastuses erakonna esimees Hanno Pevkurile, et kui teda tõepoolest huvitaks erakonna tervis ja mitte konkreetne ametikoht, siis oleks õigem kanditatuur taandada ja lasta fraktsioonil toetada kedagi kolmandat.

Laanet ütles nädalavahetusel Postimehele, et on andnud nõusoleku kandideerida Reformierakonna kandidaadiks riigikogu juhatusse.

«Seda on keeruline öelda, mitu häält ma fraktsioonist saada võin, kuna hääletus on salajane. Kui palju fraktsiooni liikmeid mind toetab, ei hakka ma välja ütlema, las midagi jääb saladuseks ka,» ütles Laanet siis.

Sotsid toetavad Nestori jätkamist

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon otsustas täna seada riigikogu juhatuse valimistel riigikogu esimehe kohale üles Eiki Nestori kandidatuuri.

«Ilma liialdamata võib öelda, et Eiki Nestor on Eesti parlamentarismi üks alustalasid. Lisaks sellele on Nestor nelja ametis oldud aasta jooksul tõestanud end suurepärase riigikogu esimehena. Ta on juhtinud riigikogu tasakaalukalt ja avatult ning toonud parlamenditöösse värskeid tuuli,» põhjendas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni esimees Kalvi Kõva saadikurühma otsust.

Kõva sõnul sõltub riigikogu nägu suurel määral riigikogu juhatusest. «Eiki on olnud väga tugev riigikogu eestkõneleja. Isiklikul hindan kõrgelt ka seda, et vaatamata kõrgele ametipostile on ta jäänud samasuguseks lihtsaks meheks nagu ta ka varem oli,» lisas Kõva.

Riigikogu valib uue juhatuse neljapäeval.

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles