Helme nimetab EKRE võimuladvikut «kaabudeks» (21)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

««Kaabud» ei otsusta. «Kaabudel» on küll õigus teha teatud viie protsendi ulatuses nimekirjas ümberpaigutusi, mille tagamõte on valimisblokkide vältimine.» Just nii kirjeldas EKRE esimees Mart Helme intervjuus Postimehele partei võimuladviku ehk «kaabude» tegemisi. 

«Mind on alati hämmastanud, kuidas Ühendriikides on olemas sellised inimesed nagu parteibossid. Mulle tundus juba 1970. aastatel kummaline, et seal on valimised ja rahvas otsustab, aga ei: parteibossid lasevad inimesi sõelast läbi. Need inimesed peavad vastama teatud parameetritele. Nii tekibki kivistunud süsteem,» selgitas Mart Helme intervjuus Postimehele. 

Küsimusele, kas EKREs nii ei tehta, vastas Helme kirjeldusega iga ringkonna salajasest sisehääletusest. «See on selleks, et inimestelt mitte motivatsiooni ära võtta: mis ma ikka pingutan, lõpuks ikka «kaabud» otsustavad. «Kaabud» ei otsusta. «Kaabudel» on küll õigus teha teatud viie protsendi ulatuses nimekirjas ümberpaigutusi, mille tagamõte on valimisblokkide vältimine,» selgitas Helme, täpsustades, et need «kaabud» on EKRE mehed. 

Küsimusele, ega tegu pole nomenklatuuri tunnusega, vastas Helme: «Ei, ma ei arva seda. Meil ei ole mingit nomenklatuuri.»

Loe täispikka intervjuud:

Mart Helme: sotsid on põhimõttekindlad inimesed, aga IRLi omad ei ole

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles