IRLi Tallinna piirkonna juhiks sai Sven Sester

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester
Sven Sester Foto: Tairo Lutter

IRLi Tallinna piirkonna uus juhatus valis eilsel koosolekul piirkonna esimeheks Sven Sesteri ja aseesimeesteks Riina Solmani, Mart Luige ja Andres Luusi.

Uue piirkonna juhi Sven Sesteri sõnul võttis IRL Tallinna üldkogul vastu seisukoha, et Tallinnast peab saama eestikeelne- ja meelne avatud linn, kus eesti keel ja kultuur on kompromissideta esiplaanil.

«See seisukoht tähendab linna ja riigi ühist pingutust kõigile kättesaadava eestikeelse hariduse nimel alustades lasteaiast ja lõpetades ülikooliga. Eesti keele kasutamise ja - oskuse nõue on põhimõtteline otsus ning siin IRL järeleandmisi ei tee. Just keeleoskus, mitmekesine haridus ja meie ühisest komberuumist lugupidamine loovad tulemuseks jõukust ja võrdseid võimalusi kõigile linlastele,» ütles Sester.

«Tallinna linnavõimud on neid tõsiasju palju aastaid kuritarvitanud, piirates eestikeelse õppe sisseviimist venekeelsetesse koolidesse. Siiani ei täideta hariduspoliitist 60/40 keelekokkulepet. Tallinna koolidirektorite ja õpetajate hulgas on endiselt neid, kes ei täida keeleinspektsiooni keelnõudeid ja vilistavad ettekirjutuste peale,» lisas Sester.

Sester lubas jõulisemalt juhtida tähelepanu lahendamata probleemidele Tallinna kooli- ja hariduspoliitikas. Ta lisas, et tarvis on ka suuremat tähelepanu ja arvestamist eestikeelse kõrghariduse ja teaduse tuleviku kindlustamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles