Video: Reformierakond vabastas Tõnis Kõivu peasekretäri ametist (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel Reformierakonna juhatuse koosolekul otsustati pisut rohkem kui kuu aega enne uue juhtkonna valimist vabastada ametist partei peasekretär Tõnis Kõiv. 

Tänasel Reformierakonna juhatuse koosolekul teatas peasekretär Tõnis Kõiv, et vastavalt kokkuleppele erakonna praeguse ja tulevase esimehega taandub ta peasekretäri ametikohast ning naaseb tööle erasektorisse.

«26. veebruaril selgus, et Kaja Kallas on ainus kandidaat esimehe kohale, mis tähendab, et temast saab igal juhul Reformierakonna esimees. Riigikogu valimised on juba vähem kui aasta pärast ning Kaja Kallase soov moodustada selleks oma meeskond, alustades peasekretärist, on täiesti arusaadav,» kommenteeris otsust Kõiv.

«Nii nagu minul omal ajal, nii on ka uuel erakonna juhil õigus oma meeskond kokku panna ja praegu on selge, et Kaja Kallas on ainus kandidaat erakonna esimehe kohale,» ütles Hanno Pevkur.

Kaja Kallase sõnul on ettepanek peasekretäriga leping lõpetada. «Uue meeskonna selgrooks on uus valitav juhatus ja 30-liikmeline fraktsioon riigikogus ning tugevad piirkonnad üle Eesti, kellele erakonna peakontor on toeks. Kõik ühtse eesmärgi nimel, et pakkuda välja hea ja teostatav tulevikuvisioon Eesti jaoks,» ütles Kallas.

Kallase sõnul on tal uue peasekretäri nimi teada ning ta on ka ametisse asumiseks temalt nõusoleku saanud. Tema isikut Kallas veel avaldada ei soovinud.

Peasekretäri ametist vabastatud Tõnis Kõiv ütles pärast juhatuse koosolekut ajakirjanikele, et riigikogu valimistel ta osaleda ei kavatse ning tema poliitiline tegevus piirdub edaspidi Kõivu kodukoha - Rae vallaga.

Uue peasekretäri ametisse asumiseni täidab erakonna peasekretäri ülesandeid Reformierakonna peakontori juhataja Ene Kaups. Reformierakonna esimehe ja juhatuse valimised toimuvad 14. aprillil.

Erakonna praegune esimees Hanno Pevkur kinnitas, et peasekretäri küsimus on päevakorras ainult seoses erakonna esimehe vahetusega ja selle põhjuseks ei ole ajakirjanduses kajastamist leidnud erakonna majanduslik seis. Pevkuri sõnul on Reformierakonna rahaasjad korras.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles