Herkel kärbiks poliitiliste välireklaamide suurust

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma blogis meenutab Andres Herkel George Orwelli «Loomade farmi», kus oli kõiki jälgiv Suur Vend ning kirjutab, et pärast majasuurustel plakatitel eksponeerimisest muutusid Suure Venna võrdkujuks Edgar Savisaare silmad.
Oma blogis meenutab Andres Herkel George Orwelli «Loomade farmi», kus oli kõiki jälgiv Suur Vend ning kirjutab, et pärast majasuurustel plakatitel eksponeerimisest muutusid Suure Venna võrdkujuks Edgar Savisaare silmad. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogu liige Andres Herkeli arvates peaks  parlament kärpima poliitplakatite suurust, see aga ilmselt ei õnnestu, sest Kesk- ja Reformierakond on vastu.

Ilmselt on välireklaami täiskeeluga liiga kaugele mindud, kirjutab IRLi kuuluv riigikogulane oma blogis.

«Kui aga õiguskantsler on pannud kahtluse alla välireklaami absoluutse keelu, siis jätab ta ukse selgesti lahti selles osas, mis puudutab riigikogu valikuid uue lahenduse leidmisel,» tõdeb Herkel.

Kindlasti saaks riigikogu Herkeli arvates seada piiranguid plakatite suurusele või eksponeerimise kohtadele, piirata kampaaniaks kulutatava raha ülempiiri jne.

«Just sellise mõistliku lahendusega on õige nüüd välja tulla, kuid paraku eelistavad Keskerakond ja Reformierakond välireklaami ammuste toetajatena selle tagasi tuua ilma piiranguteta,» kirjutab Herkel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles