Kallas tuleb suvel Brüsselist ära (5)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna juhiks pürgiv Kaja Kallas.
Reformierakonna juhiks pürgiv Kaja Kallas. Foto: Marko Saarm

​Eurosaadik Kaja Kallas kinnitas, et plaanib erakonna esimeheks valituks osutudes lahkuda Euroopa Parlamendist. 

«Kui osutun erakonna esimeheks valituks, siis tulen Euroopa Parlamendist ära suvel. Täpsemalt ei ole midagi veel korraldanud, sest esiteks tuleb võita erakonnajuhi valimised,» selgitas Kallas Postimehele. 

Viimastel andmetel ei ole Reformierakonna esimeheks pürgivale Kallasele konkurente tekkinud. «See on see, mille kohta võiks öelda koos- ja üksmeele kandidaat,» selgitas reformierakondlane Igor Gräzin, kes on Kallase asendusliige Euroopa Parlamendis. 

Gräzin: olen valmis europarlamenti minema 

Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Arvo Meeks / Valgamaalane

Riigikogu liige Igor Gräzin ütles Postimehele, et on juba kolm korda olnud valmis europarlamenti minema ning uudis Kallase kodumaale naasmisest teda eriti ei raba. «Ma praegu tegutsen ja käitun ikkagi nii, nagu mu tänane töö seda nõuab ja ma täna seda planeerin. Nagu pühakiri ütleb: las homne muretseb homsete asjade pärast, meie elame täna,» kommenteeris Gräzin.

Gräzin kinnitas, et on valmis europarlamenti minema, kuid seda teadmisega, et parimal juhul jääb tal seal tegutsemiseks aega vähem kui aasta ning täita lubadusi, mis neli aastat tagasi sai valijatele antud, pole täna enam reaalne. 

Gräzini asendusliige riigikogus on Mati Raidma. 

Reformierakond valib uue juhatuse ja erakonna esimehe 14. aprillil toimuval üldkogul.

Loe lisaks: 

Reformierakond valib uue juhi aprillis

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles