Riigikogu lükkas vapside rehabiliteerimise eelnõu tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljakul meenutati pärast Vabadussõda alanud relvarahu ning mälestati sõjas võidelnuid.
Vabaduse väljakul meenutati pärast Vabadussõda alanud relvarahu ning mälestati sõjas võidelnuid. Foto: Erik Prozes

Riigikogu otsustas vapside rehabiliteerimist käsitleva otsuse esimesel lugemisel tagasi lükata.

Juhtivkomisjoni ettepaneku poolt lükata riigikogu otsuse «Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud isikute ning organisatsioonide rehabiliteerimisest» eelnõu esimese lugemisel tagasi, hääletas 31 ja vastu oli 22 saadikut, erapooletuks jäi üks saadik.

Otsuse algatasid Henn Põlluaas, Martin Helme, Jaak Madison, Mart Helme, Uno Kaskpeit, Raivo Põldaru ja Arno Sild Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsioonist, Peeter Ernits, Märt Sults ja Jaanus Karilaid Keskerakonnast, Igor Gräzin ja Madis Milling Reformierakonnast ning Tarmo Kruusimäe Isamaa ja Res Publica Liidust.

Eelnõu näeb ette rehabiliteerida kõik isikud ja ühendused, kes olid süüdi mõistetud või represseeritud seoses osalusega Eesti Vabadussõjalaste Liidu ja sellega seotud ühenduste tegevuses, samuti selle tegevusele kaasaaitamises ja toetamises.

Eelnõu juhtivkomisjoniks määratud põhiseaduskomisjon tegi ettepaneku eelnõu tagasi lükata. Eelnõu arutelu jäi pooleli eelmisel nädalal ning seda jätkati teisipäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles