Pevkur: Keskerakond soovib Eesti tagasi nõukogude aega viia (35)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur.
Hanno Pevkur. Foto: Eero Vabamägi

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur on seisukohal, et Keskerakonnal on eesmärk Eesti taas nõukogude aega viia.

«Nagu me viimaste nädalate reitingutest näeme, on Reformierakonna reiting jätkuvalt kasvava trendiga ja valitsuse populaarsus langeb. Ühe suurima põhjusena lisaks igapäevastele vigadele paistab üha enam, et Keskerakonna soov on viia Eesti tagasi minevikku, isegi võiks öelda karmimalt – nõukogude aega,» ütles Pevkur Reformierakonna Tallinna piirkonna üldkogu eel. 

«Kui vaatame, mida keskerakondlik valitsus teeb, siis nii see kõik paistab. Alates keele- ja kodakondsuspoliitikast, lõpetades konkreetsemate otsustega okupatsioonikahjude kompenseerimisel või VEB fondi ülessoojendamisel. Kõik need tegevused paistavad kandvat endas soovi tunnistada Eesti Vabariigi kohustusi nõukogude võimu poolt tekitatu kompenseerimiseks.»

«Poliitiliselt on kuumad teemad praegu ka PBK ümber toimuv ja siin me kindlasti jätkame valitud suunda, et maksumaksja raha eest ei tohi PBK-st kui Kremli hääletorust saateid tellida. Rääkisime ka Eestil olevast võimalusest teha Euroopa Komisjonile ettepanek eurotoetuste uue perioodi vahendite jaotamisel jagada Eesti eri tsoonideks, mis võimaldaks väljapoole Tallinna taotleda lisavahendeid,» rääkis Pevkur. «Erakonna juhatuse meelest on mõistlik seda teha ja Eesti peaks tegema Euroopa Komisjonile vastava ettepaneku.»

«Riigikogu fraktsioonis on poliitilistest initsiatiividest ettevalmistamisel ka sünnijärgsetele Eesti vabariigi kodanikele mitmikkodakondsuse lubamine, aktsiiside vähendamine ja veel mitmed teemad, millest lähiajal kindlasti ka laiem avalikkus kuuleb,» lisas Pevkur.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles