​Riigikogu liikmed moodustasid Eesti-Rumeenia parlamendirühma

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rumeenia lipp
Rumeenia lipp Foto: SCANPIX

Riigikogus moodustatud Eesti-Rumeenia parlamendirühma esimees on Terje Trei ja aseesimeheks Erki Savisaar.

Parlamendirühma eesmärgiks on arendada Eesti ja Rumeenia parlamentide vahelist suhtlust. Kahe riigi esindajate omavaheline suhtlus on seni toimunud Euroopa Liidu, NATO ja Euroopa Nõukogu parlamentaarse assamblee kaudu, kuid parlamentide tasemel kahe maa vahel tihedamat suhtlust ei ole.

«Eesti ja Rumeenia suhted on head, kuid need saavad olla veelgi paremad. Just seepärast peame oluliseks ka parlamendirühma kokkukutsumist,» ütles Trei.

Parlamendirühma loomine võimaldab Trei sõnul arendada koostööd nii Rumeenia kui ka kogu Musta mere regiooniga. «Rumeenia tuge Moldova Euroopa Liidu suunalisel teel peetakse oluliseks,» ütles Trei. Ta lisas, et koostöö parlamentide vahel on tähtis ka seoses Rumeenia aasta pärast Euroopa Liidu Nõukogus algava eesistumisega.

Eesti-Rumeenia parlamendirühma kuuluvad veel Maire Aunaste, Deniss Boroditš, Marianne Mikko, Meelis Mälberg, Eerik-Niiles Kross, Liisa Oviir ja Taavi Rõivas.

Riigikogu liikmed saavad parlamendirühmade kaudu suhelda teiste riikide parlamentidega, viia ellu välispoliitikat ja tutvustada meie riiki mujal maailmas.

XIII Riigikogu on moodustanud 60 parlamendirühma ja 75 ühendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles