Keegi peale Keskerakonna ei toeta ettevõtte tulumaksuvabastuse kaotamise ideed (35)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Toomas Tõniste
Rahandusminister Toomas Tõniste Foto: Madis Sinivee

Parlamendierakonnad ei toeta ideed ettevõtte tulumaksuvabastuse kaotamisest, mille pakkus riigihalduse minister Jaak Aab välja katteallikana Keskerakonna soovitud erakorralisele pensionitõusule.

Riigikogu majanduskomisjoni liige, keskerakondlane Erki Savisaar ütles ERRi uudisteportaalile, et ettevõtte tulumaksuvabastuse kaotamine motiveeriksettevõtjaid raha rohkem liigutama ja investeerima.

«Peamine põhjus, miks ettevõtte tulumaks võiks olla arutluse all või miks seda rakendada, seisneb selles, et ettevõtted jätavad raha seisma oma kasumitesse ja kui raha seisab, siis ta ei anna lisaväärtust majandusele,» ütles Savisaar.

Koalitsioonipartner, IRLi kuuluv rahandusminister Toomas Tõniste oli aga seisukohal, et stabiilne maksukeskkond soodustab ka maksulaekumist ja seda ei tohiks kergekäeliselt muuta.

Ka kõik ülejäänud parlamendis esindatud erakondade – riigikogu majanduskomisjoni sotsiaaldemokraadist liige Jaanus Marrandi, EKRE riigikogu fraktsiooni esimees Martin Helme, Vabaerakonna riigikogu fraktsiooni liige Andres Ammas ning Reformierakondlane Aivar Sõerd – esindajad ideed ei toetanud.

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles