Põhjaranniku video: Kohtla-Järve volikogus läks aukodanik Korbi pärast mäsuks (4)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hang. Illustreeriv foto.
Hang. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Jaanuaris lõpus, vahetult pärast seda, kui Kohtla-Järve volikogu oli valinud linna aukodanikuks Valeri Korbi, lõid volikogu saalis kired lõkkele, kirjutab Põhjarannik.

Istungile oli tulnud ka paarkümmend linnakodanikku. Istungi alguses palus sügisel toimunud valimistel osalenud, kuid volikogust välja jäänud valimisliidu Õige Valik esindaja Igor Bronštein võimalust võtta kohaletulnute nimel sõna aukodaniku valimise küsimuses. See, et volikogus enamuses olevad Keskerakonna saadikud hääletasid selle soovi maha, tekitas kohalolnutes ilmselget pahameelt.

Haridus- ja kultuuerikomisjoni esimees, Ahtme gümnaasiumi direktor Svetlana Skorobogatova asus volikogu ees loetlema Valeri Korbi teeneid. Kui Skorobogatova rääkis, et Korb taastas ka laguneva jäähalli, hõikas üks saalis olnud külalistest: “Kas kohe ise labidaga tegigi!”

Kui Skorobogatova oli lõpetuseks maininud, et tänu Korbile on Kohtla-Järve haridusasutused soojustatud ja inimeste kodudes on puhas vesi, ütles opositsiooni liider Eduard Odinets: “Loodan, et ta ei ole kõigi meie linna laste isa ja vanaisa. Mul tuli pisar silma, kui kuulasin proua Skorobogatovat.”

Sotside nimekirjas volikogusse valitud Jevgeni Saltõkov ütles, et aukodanik peaks olema kristlaselt puhas inimene, aga Korbi isikuga on seotud palju kriminaalseid juhtumeid ja paljudel linnaelanikel assotsieerub tema nimi mitte positiivsete, vaid negatiivsete asjadega.

Eduard Odinets andis üle ligikaudu 200 Kohtla-Järve elaniku allkirjaga pöördumise. Allakirjutanud on Valeri Korbi aukodanikuks valimisele kategooriliselt vastu. Odinets lisas, et umbes sama palju allkirju on kogunud ka kaevuritest pensionärid ja Facebookis hääletanud, ning kutsus volikogu liikmeid üles järgima linnaelanike soovi. 

Järgnenud hääletusel pooldas Valeri Korbi aukodanikuks valimist 14 kohalolnud Keskerakonna fraktsiooni saadikut. Vastu olid viis sotside nimekirjas kandideerinut ja Merike Peri Reformierakonnast. Keskerakonna nimekirjast jäi ainsana erapooletuks Zaur Abassov.

Videolt on näha, kuidas valimisliidu Õige Valik üks liidreid Jaanek Pahka viib tol päeval volikogu istungilt puudunud Valeri Korbi toolile pildi, kus Korbi on kujutatud pühakuna.

Volikogu esimees Riina Ivanova nimetab toimuvat avaliku korra rikkumiseks. Pahka lubab lahkuda. Üks saalis külalisena olev eakas naine soovib tungivalt sõna võtta. Seda talle ei võimaldata ning kohalviibivad külalised hakkavad skandeerima Pozor! Pozor! (Häbi! Häbi).

Vaata, mis toimus Kohtla-Järve volikogus SIIT.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles