Poliitikute kaitseingel Maria Alajõe oli abikäeks ka Rosimannustele (13)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Alajõe.
Maria Alajõe. Foto: Jaanus Lensment

EASi juhina president Toomas Hendrik Ilvese ettevõtet soosiva otsuse teinud Maria Alajõe kergendas viimastel riigikogu kantselei direktorina ametis oldud päevadel ka reformierakondlaste Keit Pentus-Rosimannuse ja Rain Rosimannuse murekoormat.

Vahetult enne riigikogu kantselei direktori ametiaja lõppu läinud aasta juulis allkirjastas Alajõe käskkirja arvutivõrgu kasutamise korra kohta, vahendab Äripäev.

Kehtima hakkas käskkiri augusti algusest, kui kantselei uus juht Peep Jahilo oli saanud paar nädalat ametis olla. Kui seni puudus riigikogu liikmete ja kantselei teenistujate elektronpostkasti sisu varundamisel ja säilitamisel tähtaeg, siis Alajõe käskkirja järgi määrati selleks üks aasta.

Selle tulemusena muutus praktiliselt võimatuks täita kohtumäärust Rosimannuste e-kirjade (ka kustutatud kirjade) kantselei kaudu väljastamiseks.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles