Annely Akkermann astus IRList välja (6)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annely Akkermann
Annely Akkermann Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM

Endine riigikogu liige ja 16 aastat Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuulunud Annely Akkermann teatas sotsiaalmeedias, et astus erakonnast välja.

«Astusin paar nädalat tagasi IRList välja,» teatas Akkermann sotsiaalmeedias. «IRL ei ole enam täna see Isamaaliit, kuhu ma 16 aastat tagasi astusin.»

Äriregistri andmetel astus Akkermann IRLi 2002 aastal ja lahkus 2018. aasta 18. jaanuaril.

«Ma ei tea, kuidas see juhtus, et IRL, kes varem toetas lihtsat ja arusaadavat maksusüsteemi, lõi süsteemi, millest madala ja keskmise palgaga inimene kuidagi aru ei saa ning mis kõigi eelduste kohaselt toob kaasa tulumaksu juurdemaksed 2019. aastal, mis ilmselgelt tekitavad probleeme sihtrühmale,» kirjutas ta.

«Ma ei saa ka aru, kuidas konservatiivne erakond IRL saab öelda, et ärme säästa, kulutame raha täna ja kohe,» tõi Akkemann välja Helir-Valdor Seederi esitatud II pensionisamba vabatahtlikkuse idee. «Tõsi, pensionifondide tootlikkus on madal, aga see on teine problemaatika, propageerida säästmisest loobumist on lapse pesuveega välja viskamine,» kirjutas Akkermann.

Akkermann lisas veel, et tema sõnul ei saanud ta erakonnas piisavalt kaasa rääkida ja tundis end üleliigsena. «Ma ei saanud rahandus- ja majanduspoliitikas kaasa rääkida, erakonna sees keegi minu arvamust teada ei tahtnud, väljaspool ei sobi oma erakonda kritiseerida.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles