Lääne Elu: Keskerakond tuleb välja eriti helde pensionitõusu lubadusega (16)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb.
Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb. Foto: Liis Treimann

Keskerakonna üheks tähtsamaks valimislubaduseks võib eelseisvatel riigikogu valimistel saada erakorraline pensionitõus lähiajal.

Keskerakonna peasekretär Mihhail Korb ütles teisipäeval Haapsalus Lääne Elule, et

valmistab praegu ette 2019. aasta riigikogu valimiste programmi, milles senisest rohkem pööratakse tähelepanu pensionäridele.

Kuidas partei pensionäre kavatseb tähele panna? «Raha,» kostis Korb.

Korb märkis, et Keskerakond lubab teoks teha erakorralise pensionitõusu. Selle suurus oleks peasekretäri sõnul umbes 100 eurot ja see saaks teoks 2019. või 2020. aastal.

Enamikule pensionäridest tähendaks igakuine 100 euro lisamine ligi 25-protsendilist pensionitõusu. Viimastel aastatel on vanaduspension kasvanud viis kuni kuus protsenti aastas.

Korb kinnitas, et erakorralise pensionitõusu lubadus on praegu partei poolt veel ametlikult kinnitamata.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid kinnitas  ERR-ile, et tegemist on programmitoimkonna poolt paika pandud seisukohaga.

Rahandusministeeriumi andmeil on keskmine vanaduspension praegu 416 eurot, aprillis peaks see kasvama 6,3 protsenti ehk 442 euroni. Eestis on pisut üle 300 000 vanaduspensionäri, mistõttu 100-eurone erakorraline pensionitõus tähendab vähemalt 360 miljonit eurost kulu aastas. Selle aasta riigieelarves kulub pensionitele ja sotsiaaltoetustele üle kolme miljardi euro.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles