Vabaerakonna juhatus on ühehäälselt justiitsminister Urmas Reinsalu umbusaldushääletuse poolt (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik.
Vabaerakonna esimees Artur Talvik. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Vabaerakonna juhatus on ühehäälselt justiitsminister Urmas Reinsalu umbusaldushääletuse poolt. Erakonna esimees Artur Talvik toob välja, et umbusaldusavalduse ainsaks põhjuseks pole justiitsministri viimaste päevade väljaütlemine, vaid kogu tema poliitline tegevus.

«Me ühineme umbusaldusavaldusega ning avaldame Reinsalule umbusaldust koguni tema «elutöö» eest,» ütles Vabaerakonna esimees Artur Talvik ning lisas, et ministri tegevust võib vaadata, kui rööprähklemist, mille on kenasti kokku võtnud ka Erik Moora möödunud aasta kevadel Eesti Ekspressis ilmunud loos

«Küsimus on, et kas justiitsminister on teinud kõik need algatused - Sisekaitseakadeemia Narva viimine, anda inimestele võimalus oma õiguste kaitsel otse Riigikohtusse pöörduda ning mitmed teised - oma isikliku nn mainekampaaniana või soovinud elu Eestis tegelikult ka paremaks muuta?» arutleb Talvik. «Me kõik mäletame, et need plaanid ongi jäänud plaanideks, kuna seal taga pole olnud juriidilist õigusselgust. See on ebaprofessionaalne ning seda justiitsminister endale lubada ei saa,» ütles Talvik ning lisas, et Reinsalu on sellega üks poliitilise kultuuri lammutajaid.

«Me ei jäänud otsustamisel kinni Urmas Reinsalu välja öeldud ja ühiskonnas pahameelt tekitanud lausesse vaid me peame silmas poliitilist kultuuri ja riigimehelikkust,» lisas Vabaerakonna  juhatuse liige Ain Ostra. 

Kahetsusväärselt tõi Reinsalu juba viisteist aastat tagasi Eesti poliitikasse kartelliilmingud ning erakondade rahastamise ebavõrdsuse. See annab suure eelise olemasolevatele erakondadele ning on valimisliite diskrimineeriv, mille vastu Vabaerakond tuliselt võitleb. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles