Liisa Oviir: valisin halva valiku ehk justiitsministri, kes ei käitunud riigimehele vääriliselt (14)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liige Liisa Oviir valis enda sõnul halva ja väga halva valiku vahel. Lõpuks otsustas ta valida halva valiku ehk kriitika alla sattunud justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) jätkamise.

«Noorpoliitikuna olles raske valiku ees, ütles kogenenum kolleeg mulle: «Liisa, poliitikutel pole valida hea ja halva valiku vahel, poliitikul on valida halva ja väga halva valiku vahel. Eilne päev kinnitas seda ütlemist veelkord,» kirjutas endine minister Liisa Oviir Facebookis.

«Justiitsminister esines kaalutletult arvamusavaldusega, kus ta mõnitas arvamus- ja sõnavabadust ning marginaliseeris lähisuhtevägivalda. Uskumatu... Veelgi uskumatum oli, et ministri koduerakond ei näinud toimunus probleemi ja kiitis ministrit,» oli Oviir kriitiline.

Samas aga leiab ta, et kui praegune valitsus peaks kukkuma, tühistatakse moodsas sõnapruugis «ennaktempos» kooseluseadus ja ühinemine Istanbuli konventsiooniga, tühistatakse väikesepalgalistele oluline tulumaksumiinimumi tõstmine ja alkoholi reklaamipiirangud. «Seega oli mul eile võimalus valida halva ja väga halva valiku vahel,» kirjutas Oviir.

«Ma valisin halva valiku. Valisin justiitsministri, kes käitus riigimehele mitte vääriliselt. Sest tema on tegelikult ennekõike IRLi probleem. Ja see otsus hoidis ehk ära selle, et vabariigi sünnipäevaks oleks justiitsministriks juba Helme,» kirjutas ta.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna juhatus otsustas eile, et kui riigikogu suures saalis peaks minema justiitsminister Urmas Reinsalu umbusaldamiseks, siis sotsid hääletusel ei osale. Fraktsiooni saadikutest osaleb ainsana Hannes Hanso, kes ütles juba reedel, et tema hääletab Reinsalu umbusaldamise poolt.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles