IRLi juhatus avaldas Reinsalu tegevusele toetust (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi valitsuskriisi ei taha enne riigi suurjuubelit keegi, ähvardatakse justiitminister Urmas Reinsalu umbusaldusega.
Kuigi valitsuskriisi ei taha enne riigi suurjuubelit keegi, ähvardatakse justiitminister Urmas Reinsalu umbusaldusega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) juhatus avaldas täna üksmeelset toetust justiitsminister Urmas Reinsalu tegevusele ja otsustas, et ta peab ministrina jätkama.

IRLi aseesimees Andres Metsoja ütles pressiteate vahendusel, et Reinsalu on teinud IRLi poliitikuna head tööd. «Üks lauseosa, mille ümber on täna tekitatud tohutu ülereageerimine, ei saa olla hea ja tööka ministri tagandamiseks piisav põhjus.»

«Selles kontekstis, mis puudutab perevägivalda, on konkreetselt justiitsminister Urmas Reinsalu Pärnumaal algatanud väga vajaliku pilootprogrammi koduvägivalla lahendamiseks, kus vägivallatseja peab kodust lahkuma, mitte ohver. Pärnumaa politseiametnikel on täna sellega käed tööd täis.»

«Reinsalu on programmi käivitamisel südamega asja juures olnud ja teemaga süvitsi tegelenud. Selle projekti käekäik on äärmiselt oluline samm koduvägivalla problemaatika tegelikul lahendamisel,» ütles IRLi aseesimees Andres Metsoja.

Reinsalu skandaal sai hoo sisse pärast seda, kui minister kommenteeris 104 inimese allkirjastatud pöördumist president Kersti Kaljulaidile, milles taunitakse Tiit Ojasoo osalust Eesti Vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtu lavastamises.

Oma arvamusloos astus justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) Ojasoo kaitseks välja ning nimetas 104 inimese pöördumist presidendile kanakarja kambakaks. Reinsalu märkis, et ehkki ta inimesena Tiit Ojasood ei tunne, siis «kui minult tema lepitusmenetluse juhtumi kohta omal ajal arvamust avaldasin, siis mõistsin ma naistevastase vägivalla hukka, kuid nüüd, tänase kirja valguses, lausa kahetsen seda avaldust».

«Ma vabandan oma avalduse sõnastuse pärast, kui see tegi kellelegi haiget,» selgitas Reinsalu. 

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles