Pevkur: valitsuse möödalaskmisi kroonib Reinsalu vägivallaretoorika (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakond kinnitas täna kogunenud volikogul erakonna sisevalimiste korra ning algas esimehe ja juhatuse liikmete kandidaatide ülesseadmine.

Täna kell 14.00 Tallinnas Euroopa hotelli konverentsikeskuses kogunenud volikogul arutati tulevikuplaane, erakonna programmi ja 2019. aasta valimiste platvormi teemasid. Samuti kinnitati volikogus sisevalimiste kord, mille kohaselt algas tänasest ka erakonna esimehe ja juhatuse liikmete kandidaatide ülesseadmine. Poliitilisest olukorrast andsid ülevaate erakonna esimees Hanno Pevkur ja aseesimees Kaja Kallas, erakonna programmist rääkis Rein Lang.

Pevkur: valitsuse vajakajäämiste nimekiri on pikk

Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri sõnul saab aprillis valitaval uuel juhatusel olema tõsine tööaasta.

«Ei ole kahtlust, et Reformierakond on ainuke alternatiiv tänasele Keskerakonna juhitavale valitsusele,» ütles Pevkur pressiteate vahendusel. «Ma olen täiesti veendunud, et kui me suudame hoida ühtset löögirusikat, suudame riigikogu valimised ka võita.»

«Valitsuse vajakajäämiste nimekiri on pikk, kuid kõige valusamalt lõikavad ühiskonda maksudega tekitatud segadus, korruptiivsed ja omasid eelistavad skeemid toetuste ning nn tasuta asjade jagamisel, Kremli propagandamasina toitmine ning avaliku raha kasutamine poliitkampaaniaks, opositsiooni suukorvistamise katsed ja palju muud,» rääkis Pevkur.

«Seda nimekirja kroonib justiitsministri hiljutine sõnavõtt, kus ta lisaks naistevastase vägivalla heakskiidule kasutas ka ministrile lubamatult labast kõnepruuki,» lisas ta. «On selge, et Eesti elu tuleb uuesti viia paremale kursile ja Reformierakond lubab seda ka teha.»

Kallas: siht on võita 2019. aasta riigikogu valimised

Reformierakonna aseesimehe Kaja Kallase sõnul annab praeguse valitsuse tegevus eriti hea pinnase sõnastamaks seda, millist tuleviku Eestit me soovime ja ei soovi. 

«Kui me võitlesime tagasi oma iseseisvuse, siis oli meie soov kõike ise otsustada, ise hakkama saada, püüelda parema elu poole. Tundub, et tänapäeval kipub see idee hägustuma,» ütles Kallas. 

«Aga on põhjus, miks me tähistame sel aastal 100. iseseisvumispäeva, mitte sõltuvuse päeva. Väheneva ja vananeva rahvastikuga ühiskonnana peame ausalt rääkima sellest, kuidas uute väljakutsetega toime tulla. Abivajajaid tuleb muidugi toetada, kuid peame tulema välja ka uute ideedega, kuidas soodustada ettevõtlikkust ja pealehakkamist, kuidas aidata meie ettevõtjaid pakkuma kõrgema lisandväärtusega tooteid ja teenuseid,» rääkis Kallas.

«Meie siht on võita 2019. aasta riigikogu valimised ning asuda kandma Eesti juhtimise vastutust.»

Reformierakonna aseesimees Kaja Kallas ütles videointervjuus Postimehele, et ei oska seoses juhivalimistega midagi karta. Kallas sõnas, et hetkel on partei juhikandidaatidest veel vara rääkida, sest täna kinnitati alles sisevalimiste kord. «Kui kord on kinnitatud, siis selguvad kandidaadid ja see, et kes need kandidaadid on,» ütles aseesimees.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles