Ossinovski: paljud opositsioonipoliitikud on vaat et üleöö feministideks muutunud (19)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski kirjutas Facebookis, et kui paljud opositsioonipoliitikud on poliitilise punktivõidu lootuses üleöö feministideks muutunud, siis sotsiaaldemokraatide jaoks on sooline võrdõiguslikkus alati olnud maailmavaate lahutamatuks osaks. 

Ossinovski kirjutas, et kahtlemata on Urmas Reinsalu (IRL) väljaütlemised valitsuse liikmele kohatud ning sotsiaaldemokraadid mõistavad need üheselt hukka. Samas nentis ta, et kui paljud opositsioonipoliitikud on poliitilise punktivõidu lootuses vaat et üleöö feministideks muutunud, siis sotsiaaldemokraatide jaoks on sooline võrdõiguslikkus alati olnud maailmavaate lahutamatuks osaks. 

«Seepärast on mõistetav, et paljud sotsiaaldemokraadid on reageerinud Reinsalu väljaütlemistele sedavõrd jõuliselt, umbusalduse avaldamiseni välja. Ka mina jagan Hannes Hanso emotsiooni – 21. sajandil on naiste alandamine lubamatu,» seisis postituses.

Täna päeval teatas SDE fraktsiooni liige Hannes Hanso, et ühineb umbusaldusavaldusega Reinsalu vastu kui see tuleb. «Olen ka SDE fraktsiooni esimeest oma otsusest teavitanud,» ütles Hanso. 

Ta põhjendab oma otsust järgmiselt: «Kuidas ma saaksin otsa vaadata oma naisele, tütardele, õdedele, kallitele naiskolleegidele fraktsioonis ja riigikogus, kui ma seda ei teeks? Ja tervele poolele Eesti elanikkonnast ehk meie naistele? Mõni pelgab, et umbusalduse avaldamine võib esile kutsuda valitsuskriisi. Mina arvan, et selline valitsus, kus on Reinsalu-suguse suupruugiga valitsusliikmed, ongi juba kriisis.»

Nii nagu Keskerakond, arutab ka Sotsiaaldemokraatlik Erakond kujunenud poliitilist olukorda uuel nädalal.

Reinsalu skandaal sai hoo sisse pärast seda, kui minister kommenteeris 104 inimese allkirjastatud pöördumist president Kersti Kaljulaidile, milles taunitakse Tiit Ojasoo osalust Eesti Vabariigi 100. aastapäeva vastuvõtu lavastamises.

Oma arvamusloos astus justiitsminister Urmas Reinsalu (IRL) Ojasoo kaitseks välja ning nimetas 104 inimese pöördumist presidendile kanakarja kambakaks. Reinsalu märkis, et ehkki ta inimesena Tiit Ojasood ei tunne, siis «kui minult tema lepitusmenetluse juhtumi kohta omal ajal arvamust avaldasin, siis mõistsin ma naistevastase vägivalla hukka, kuid nüüd, tänase kirja valguses, lausa kahetsen seda avaldust».

«Ma vabandan oma avalduse sõnastuse pärast, kui see tegi kellelegi haiget,» selgitas Reinsalu. 

Ossinovski reedel kirjutatud Facebooki postitus:

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles