Seeder: mõne koalitsioonisaadiku toetus Reinsalu tagandamisele pole valitsuse lõpp (7)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Elmo Riig

Isamaa ja Res Publica Liidu esimehe Helir-Valdor Seedri sõnul ei tähenda mõne koalitsioonikaaslase toetus justiitsminister Urmas Reinsalu tagandamisele veel valitsusliidu lõppu.

Seeder ütles Postimehele, et valitsuserakondade juhid ei ole talle teada andnud Reinsalu umbusaldamise toetamisest, seega ei saa öelda, et valitsusliit on lagunemas.

Reinsalu avaldust naistevastase vägivalla teemal on kritiseerinud ka mitu koalitsioonisaadikut. Sotsiaaldemokraat Hannes Hanso teatas täna, et toetab Reinsalu umbusaldamist. Kui Reinsalu umbusaldamisega ühineksid lisaks opositsioonile ka koalitsiooni kuuluvad Reinsalu kriitikud, oleks teoreetiliselt tema umbusaldamiseks vajalikud hääled koos.

Seedri sõnul ei tasu sündmustest ette rutata ning ta soovitas kõigepealt oodata ära esmaspäeva ja vaadata, kas umbusaldus üldse esitatakse. Ta tõi näiteks, et majandusminister Kadri Simsoni umbusaldamise ajal oli koalitsioon ühtne ja ta ei näe põhjust, miks peaks seekord teisiti olema.

«Kui kõik kritiseerijad ka tegelikult ministreid umbusaldaks, oleks kogu valitsuse koosseis juba mitu korda välja vahetatud,» lisas ta.

Ratas: Keskerakond Reinsalu umbusaldamist ei toeta

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles rahvusringhäälingu uudisteportaalile, et Keskerakond ei toeta justiitsminister Reinsalu  umbusaldamist.

«Kindlasti Keskerakond oma partneri umbusaldamist ei toeta. Urmas Reinsalu käitumine oli sobimatu, mistõttu palusin ma tal vabandada ja seda ta on ka teinud. Kogenud poliitikule oli see kindlasti oluline õppetund. Igasugune vägivald on lubamatu,» ütles Ratas.

Kuivõrd sotsiaaldemokraat Hannes Hanso lubas hääletada Reinsalu umbusaldamise poolt, siis kavatseb Ratas juba lähiajal arutada Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehe Jevgeni Ossinovskiga kujunenud olukorda.

«Kindlasti arutan. Juba uue nädala algul,» ütles peaminister.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles