Parlamendisaadik kurdab: riigikogu suures saalis kipub tööd väheks jääma (6)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Ernitsa tehtud pilt riigikogu tänasest istungist.
Peeter Ernitsa tehtud pilt riigikogu tänasest istungist. Foto: Facebook

Pärast tänast kolm minutit kestnud riigikogu täiskogu istungit märkis Keskerakonda kuuluv parlamendisaadik Peeter Ernits, et viimasel ajal kipub riigikogu suures saalis tööd väheks jääma. 

«Viimasel ajal kipub meil riigikogu suures saalis tööd väheks jääma. Eelmisel teisipäeval polnud ühtegi eelnõud, täna polnud samuti midagi arutada. Istung kestis kolm minutit,» kirjutas Ernits Facebookis. 

Kolmeminutiline istung nägi välja selline: riigikogu esimehe Eiki Nestori avasõnade järel andis Vabariigi Valitsuse esindaja Heili Tõnisson riigikogule menetlemiseks üle pankrotiseaduse, krediidiasutuste seaduse ja töötuskindlustuse seaduse muutmise seaduse eelnõu ning elektrituru seaduse ja energiamajanduse korralduse seaduse muutmise seaduse eelnõu. 

Seejärel tehti riigikogu saalis kohalolekukontroll - kohal oli 77 parlamendisaadikut -, hääletusega kinnitati päevakord ning siis oli aeg vabaks mikrofoniks. Et kellelgi riigikogu liikmetest kõnesoovi polnud, lõpetati kell 15 alanud istung kell 15.03. 

Istungile eelnesid aga arutelud komisjonides. Näiteks keskkonnakomisjonis, kuhu kuulub ka Peeter Ernits, võeti kell 11 alanud istungil luubi alla olukord Eesti metsamajandusest, räägiti Eesti puiduturust ja uue metsanduse arengukava koostamise plaanidest. Kultuurikomisjon arutas Euroopa Liidu toetuste vähenemist ning näiteks põhiseaduskomisjon nn kahe tooli seaduse tühistamist. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles