Simson: ootan huviga umbusaldusavalduse teksti (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson.
Kadri Simson. Foto: Sander Ilvest

Keskerakondlasest majandusminister Kadri Simson ootab enda sõnul huviga plaanitava umbusaldusavalduse teksti ning eitab jätkuvalt huvide konflikti põllumajanduses, samuti bussifirmade huvide eelistamist maakondliku bussiliikluse korraldamisel.

«Etteheited võimaliku huvide konflikti osas põllumajandussfääris on juba eelnevate nädalate jooksul ümber lükatud,» kommenteeris Simson BNS-ile opositsioonierakondade kavandatavat umbusaldusavaldust.

«Kui Reformierakond soovib arutleda tasuta maakonnasisese bussitranspordi teemadel, siis selleks olen alati valmis,» rääkis ta. «Mind ei üllata Reformierakonna ükskõiksus ja põlgus maaelu edendamise osas, kuid see ei tähenda, et ka tänane valitsus peaks käed rüpes istuma ning laskma maaelul hääbuda. Meie soov on muuta maakondlikud bussiliinid tasust priiks, sest see aitab parandada inimeste liikumisvõimalusi ja vähendada nende kulutusi transpordile.»

Simson sõnas, et kindlasti ei päde reformierakondlaste väide, et maakondlike bussiliinide tasust priiks muutmine on mõeldud bussifirmade tulude suurendamiseks. «Teadupärast saavad bussifirmad fikseeritud liinikilomeetri tasu ning nende sissetulek ei sõltu sellest kui palju inimesi liinil sõidab,» ütles Simson.

Minister lisas, et jääb huviga ootama umbusaldusavalduse teksti. «Võimalikku umbusaldust on ilma konkreetset teksti nägemata keeruline kommenteerida. Teadupärast tuli umbusaldamise jutuga välja Hanno Pevkur, kes peagi sai hoopis enda erakonna sees umbusaldatud,» märkis Simson.

Algatatakse sel nädalal

Esmaspäeval olid opositsioonierakonnad koosolekul, kus oli käsil Kadri Simsoni umbusaldusavalduse teksti koostamine. Selle algatamiseks on vajalik vähemalt 21 Riigikogu liikme allkirjaga kirjalik nõue. «Sellel nädalal anname umbusaldusavalduse kindlasti sisse, aga täpset päeva ei julge öelda,» ütles Reformierakonna esimees Hanno Pevkur.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles