Keskerakond jäi 110 000-eurose rahanõude asjas kohtus kaotajaks (3)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sander Ilvest

Tallinna halduskohus ei rahuldanud Keskerakonna kaebust erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) ettekirjutuse suhtes, mille kohaselt tuleb neil maksta riigieelarvesse 110 000 eurot.

Keskerakonnal on kuni 22. jaanuarini aega otsus edasi kaevata, teatas rahvusringhääling.

ERJK tegi mullu Keskerakonnale veebruaril ettekirjutuse, millega nõutakse anonüümse ja seega keelatud annetuse summas 110 100 eurot kandmiseks riigieelarvesse 30 päeva jooksul ettekirjutuse kättesaamisest.

«Menetluse aluseks oli erakonna suur sularahajääk 2014. aaasta majandusaasta aruandes ja menetluse käigus ilmnenud segased asjaolud sularaha käitlemisel, mida kinnitas ka komisjoni tellitud erikontroll,» seisab komisjoni teates.

Keskerakonna toonane peasekretär Jaak Aab nimetas seda spetsiifiliseks finantsküsimuseks, milles tema ei ole spetsialist. «Ma küsisin selles suhtes arvamust ühelt juristilt ja vastavalt tema hinnangule me käitume,» sõnas Aab.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles