Video: poliitikud lugesid erivajadustega lastele muinasjutte (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Mihkelson ETV+ saates
Marko Mihkelson ETV+ saates Foto: Kuvatõmmis

ETV+ erisaade «Räägi mulle muinasjuttu» tõi ekraanile poliitikud, kes erivajadustega lastele vene keeles muinasjutte ette lugesid. 

Eriprojekt kestis 24.–29. detsembrini ning saatekülalisteks olid Mihhail Kõlvart (Keskerakond), Laine Randjärv (Reformierakond), Eiki Nestor (Sotsiaaldemokraatlik Erakond), Monika Haukanõmm (Vabaerakond), Urmas Espenberg (EKRE). 

Projekti avasaates oli eetris riigikogu väliskomisjoni esimees, IRList välja astunud Marko Mihkelson, kes jutustas lastele lugu sinisest elevandist Mimbo-Jimbost, kelle suur soov oli, et suured hallid elevandid ta omaks võtaks. 

Projekti idee oli aidata avalikkusl üle saada teatud teatud eelarvamustest ja negatiivsetest hoiakutest erivajadustega laste ja nende vanemate suhtes, märkis ERRi ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk.

«Erivajadustega inimeste teema käsitlemine on delikaatne teema. Siin võib libastuda, kui minna liiga detailseks ja niimoodi neid inimesi kahjustada,» selgitas Tammerk. Tema hinnangul õnnestus ETV+ ettevõtmine, sest poliitikute sidumine muinasjuttude lugemisega erivajadustega laste ees oli ilus samm, mis aitab avalikkusel üle saada kohmetusest või tõrkest selliste lastega kokkupuutumisel.

«Saated olid kooskõlas ajakirjanduseetikaga: ei rikutud laste privaatsust ega esitletud nende tervislikku seisundit neid kahjustaval moel,» märkis Tammerk. 

«Meie saadetes palume poliitikutel seista silmitsi nendega, kelle saatus sõltub vastuvõetud seadustest. Kas selline tegu nõuab julgust? Kohe vaatame,» selgitatakse saates. Vaata lähemalt videost!

Vaata teisi videoid SIIT

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles