Loodav pensionäride erakond sai endale uue nime

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seeniorid vestlemas.
Seeniorid vestlemas. Foto: Caro/ScanPix

Novembris lehekuulutuse kaudu aktiivseid inimesi loodavasse erakonda kutsunud Eesti Pensionäride Liit reklaamib end nüüd uue nimega Eesti Seenioride Erakond (ESE). 

«Tänane Eesti poliitika ei tegele piisavalt aina suureneva ühiskonnagrupi õiguste ja vajadustega, nagu õiglane pension jms, pigem on pensionäriseisus ja vananemine tõrjutud ning alavääristatud,» seisab tänases Postimehes avaldatud lehekuulutuses. 

Taotletakse vanadus- ja töövõimetuspensionäride ning erivajadustega inimeste eest seismist kõige kõrgemal tasandil. Täpsemaid ideid kuulutuses välja toodud ei ole. «Euroopa teistes riikides tegelevad pensionäride õiguste ja probleemidega erakonnad nimetusega 50+,» täpsustatakse. Erakonna Facebooki lehel jagatakse Euroopa sotsiaalharta Vikipeedia lehekülge üleskutsega «Euroopa sotsiaalharta täielikult ratifitseerida!»

«Me kõik saame vanaks»

Pensionäride elu korraldamises kutsutakse osalema ka nooremaid inimesi, rõhutades: «Me kõik saame vanaks, otsustame siis koos, kuidas seda väärikalt teha!». 

Eesti Ekspressi teatel on erakonna moodustamise taga endine diplomaat ja arst Paul Lettens (68), kelle sõnul ei tohiks partei loomiseks vajaliku 500 inimese kokkusaamisega probleeme tulla. Äriregistri andmetel on Lettens kuulunud Reformierakonda, Erakonda Eestimaa Rohelised ning kuni 15. detsembrini 2017 Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda.

25. novembril kirjutas Postimees loodavast erakonnast Eesti Pensionäride Liit. Kuulutusest ei selgunud, kes on loodava erakonna eestvedajad. Ainsaks kontaktis oli e-mail, kuhu oodati ettepanekuid ning teateid soovist olla erakonna asutajaliige. 

Eesti Pensionäride Ühenduste Liidu juhatuse esimees Andres Ergma kinnitas siis ERRile, et nemad ei ole kuulutusega seotud. Endise Eesti Pensionäride Erakonna asutasid 2001. aastal kunagise Eesti Pensionäride ja Perede Erakonna liikmed poolt, kes polnud rahul ühinemisega Eestimaa Rahvaliiduga. Pensionäride Erakond ühines 2005. aastal Keskerakonnaga.

Äriregistris on registreeritud erakondi 11:

Eesti Keskerakond - 14777 liiget

Eesti Reformierakond - 12302 liiget 

Erakond Isamaa ja Res Publica Liit - 8823 liiget 

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond - 8234 liiget 

Sotsiaaldemokraatlik Erakond - 5896 liiget 

Eesti Iseseisvuspartei - 2016 liiget

EESTIMAA ÜHENDATUD VASAKPARTEI - 1835 liiget 

Erakond Eestimaa Rohelised - 1058 liiget 

Eesti Vabaduspartei - Põllumeeste Kogu - 846 liiget 

Eesti Vabaerakond - 641 liiget 

Rahva Ühtsuse Erakond - 526 liiget 

*liikmete arv seisuga 19.12.2017

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles