Gräzin: Reformierakond võib Kallase juhtimisel Keskerakonna seljatada (9)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Gräzin.
Igor Gräzin. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

​Reformierakonna asutajaliige, riigikogu saadik ja erakonna Tartumaa piirkonna esimees Igor Gräzin usub enda sõnul, et kui targasti talitada, võib Reformierakond 2019. aasta riigikogu valimistel Keskerakonnast parema tulemuse teha. Ta nentis, et selle saavutamiseks võiks abiks olla ka Kaja Kallase esimeheks valimine

«Ma arvan, et Kaja võib olla ühendav ja integratiivne lüli ja sellepärast, et ta on nagu kergelt väljastpoolt, uus inimene, ta ei too kaasa vanu probleeme ja mis on kõige olulisem - rahvas armastab Kajat,» kommenteeris Gräzin ERRi uudisteportaalile.

Gräzin usub, et Kallase juhtimisel võib Keskerakonna 2019. aasta riigikogu valimistel seljatada. Kui Kaja Kallasest saab Reformierakonna esimees ning seoses sellega otsustab ta Euroopa Parlamendi liikme kohalt lahkuda, oleks tema asendusliikmeks Igor Gräzin. «Mis minu valmisolekusse Brüsselisse minna puutub, siis eks ma ole selle valmisoleku ääre peal ka varem olnud,» sõnas Gräzin. 

Reformierakonna esimees Hanno Pevkur teatas, et taandab end juhikohalt ning soovitab erakonnakaaslastel uue esimehena toetada Kaja Kallast. Kaja Kallas ütles eile Postimehele, et ei välista Reformierakonna esimeheks kandideerimist. Seda juhul, kui ta suudab Reformierakonda ühendada ning tema kandideerimisest ei tule erakonda lisapingeid.

Reformierakonna pikaaegne juht Andrus Ansip nimetab juhikandidaatidena ka Urmas Paetit, Jürgen Ligi, Arto Aasa ja Maris Laurit. 

Loe lisaks:

INTERVJUU: Kaja Kallase esimeheks kandideerimine sõltub kahest asjaolust 

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles