Ratas ei soovinud hinnata Kallase sobivust Reformierakonna esimeheks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas.
Peaminister Jüri Ratas. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas hoidus hindamast Reformierakonna sobivust koalitsioonipartneriks, kui selle juhiks saaks Kaja Kallas, toonitades praeguse, Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsiooni head toimimist.

«Eks Reformierakond peab oma üldkogul otsustama, kes see [esimees] on. Kui see on Kaja Kallas, siis ma arvan, et Keskerakond pole kunagi välistanud kellegagi koostööd ette,» rääkis Ratas BNS-ile Reformierakonna juhivalimistest.

«Aga meie jaoks on väga olulised põhimõttted - kuidas me suudame programmiliselt leida ühisosa ja ma ütlen kindlasti välja, et see ühisosa, mis me täna oleme leidnud sotsiaaldemokraatide ja IRL-iga on seda valitsust hoidnud heas rütmis, heas toimimises,» ütles peaminister. 

Ratas ei soovinud hinnata Kallase sobivust Reformierakonna esimeheks. «Ma lähtun põhimõttest, et Reformierakonna esimeest ei vali Keskerakonna liikmena Jüri Ratas.»

«Ma soovin kindlasti Reformierakonnale ja tema valijatele palju jõudu. Ma arvan, et tegemist on tubli erakonnaga Eesti poliitikas,» lisas ta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles