Michal ei kavatse Reformierakonna esimeheks kandideerida (4)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hanno Pevkur ja Kristen Michal.
Hanno Pevkur ja Kristen Michal. Foto: Liis Treimann

Möödunud juhivalimistel Reformierakonna esimeheks pürginud, kuid Hanno Pevkurile alla jäänud Kristen Michal kinnitas, et ei plaani jaanuaris uuesti samale kohale kandideerida.

Mäletatavasti kandideeris Michal jaanuaris erakonna üldkogul Pevkuri vastu. Duellist väljus võitjana 1048 häält kogunud Pevkur, Michal sai 635 häält.

«Et küsite, siis vastan, et ei kavatse [sel korral - toim.] erakonna esimeheks kandideerida,» ütles Michal täna. Selle asemel plaanib ta hoopis uusi ideid koguda ja uurida, milline on elu väljaspool poliitikat.

Postimees uuris Michalilt ka seda, kes võiks tema arvates partei juhtimises ohjad enda kätte võtta. «Kui küsite ohjade haaramise kohta, siis teise advendi vaimus arvan, et hoopis jõulutaadil tuleb varsti aeg haarata ohjad ja heade laste poole teele asuda,» ei soovinud ta oma eelistust öelda.

Pea aasta tagasi, käesoleva aasta jaanuaris Reformierakonna juhiks valitud Hanno Pevkur tegi lõppeval nädalal erakonna juhatuses ettepaneku korraldada erakorralised valimised juba järgmisel kuul.

Pevkuri kinnitusel oli ettepanek erakorralisteks valimisteks ajendatud Siim Kallase avalikuks tulnud mõttest, et Reformierakond ei saa valimistele minna vastu sisemiselt lõhenenuna, mistõttu tuleks teha erakonnas järgmise aasta suvel uued juhivalimised.

Reformierakonna juhatus koguneb erakorralisi valimisi arutama kahe nädala pärast, 22. detsembril. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles