Keskerakonnalt saab suurima katuseraha Erki Savisaare äripartner (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Savisaar.
Erki Savisaar. Foto: Alar Truu / Õhtuleht

Keskerakond annab 50 000 eurot nn katuseraha MTÜ-le Voore, mille juhatuse liige Kristjan Sakk on keskerakondlase Erki Savisaare äripartner.

Keskerakond plaanib katuserahadest suurima toetuse anda Saue valla MTÜ-le Voore elektroonilise mõisa 3D-mudeli koostamiseks. 

MTÜ Voore juhatuse liige on Kristjan Sakk, kes on omakorda koos keskerakondlase Erki Savisaarega MTÜ Ekuubis juhatuse liige. MTÜ Ekuubis tegeleb aga just erinevate 3D-lahenduste koostamisega, vahendab ERRi uudisteportaal. Lisaks on Savisaar olnud koolitaja Sakki firmas Edunet ja koos on koostatud ka IT-õpperaamatuid. 

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kersti Sarapuu ütles ERRile, et Erki Savisaar ega ükski teine Keskerakonna liige ei kuulu Voore MTÜsse, kuid jättis vastamata küsimusele, kas ta ei näe Erki Savisaare ja Kristjan Saki koostöö tõttu raha andmises huvide konflikti.

Keskerakonna nn katuserahadest suuruselt teise summa, 30 000 eurot saab riigieelarvest Ida-Virumaa spordiklubi Idablokk. Kui üldiselt seostati Korea võitluskunsti taekwondo’ga tegeleva spordiklubi toetamist Tallinna linnavolikogu esimehe Mihhail Kõlvartiga, siis tegelikult oli selle raha andmises põhiroll hoopis Märt Sultsil. 

Äriregistri andmetest selgub, et alates 21. detsembrist 2015 kuulub Sults ka Eesti Rahvusliku Taekwondo Föderatsiooni juhatusse ning tema volitused peaksid registri andmetel kehtima kuni 3. detsembrini 2018. Sults ise eitab föderatsiooni juhatusse kuulumist. 

Keskerakonnalt saavad suurimad toetussummad (eurodes):

50 000 - MTÜ Voore, elektroonilise mõisa 3D-mudeli koostamiseks
30 000 - MTÜ Spordiklubi Idablokk, inventari ostmiseks ja suvelaagri korraldamine
26 000 - Vanalinna Hariduskolleegium, renoveerimine
25 000 - MTÜ Noorte Ettevõtjate Assotsiatsioon, inventari soetamine
23 400 - MTÜ NarvaKassiTuba, ruumide renoveerimine

Kokku 136 toetuse saajat.

Loe lisaks:

ÜLEVAADE: poliitikute katuserahast saavad osa nii kirikud kui ka kassid.

Keskerakonna rahaliigutaja jäi esialgu varju.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles