Anto Liivat: ei Izmailoval ega Riisalul pole Tallinna eelarve juurde asja olnud

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anto Liivat.
Anto Liivat. Foto: Peeter Langovits

2018. aasta Tallinna eelarve projekt annab tunnistust sellest, et pealinna juhtimine läheb edasi mööda sissetallatud rada ja et Keskerakonda mittekuuluvatel abilinnapeadel pole eelarve koostamise juures olnud mingit sõnaõigust, leiab sotsiaaldemokraat Anto Liivat.

Täna tuleb Tallinna volikogus esimesele lugemisele eelarvekava, mille järgi laekub järgmisel aastal linnakassasse  üksikisiku tulumaksu 42 miljoni euro võrra tänavusest rohkem. 

«Selle raha eest saaks renoveerida kõik Tallinna remonti vajavad lasteaiad ja tõsta olulisel määral linna sporditegevuse toetuse baassummat, mis teeks sportimisvõimalused noortele palju kättesaadavamaks. Paraku eelistab linnavalitsus endistviisi katta tallinlaste maksurahaga linnapanga kahjumit, kulutada miljoneid munitsipaalpropagandale ja hoida tarbetutes linna sihtasutustes palgal lojaalseid keskerakondlasi. On kurb, et Tallinnas jätkub kõik samamoodi, nagu enne valimisi,» ütles Liivat.

Eelarvest nähtub Liivati sõnul ka seda, et rohelistel ja abilinnapea Züleyxa Izmailoval pole linnaeelarve koostamise juurde asja olnud. «Kulutused keskkonnakaitsele ei suurene, kui mitte arvestada korraldatud jäätmeveo kulude kasvu, mille puudustele on tähelepanu juhtinud nii konkurentsiamet kui ka õiguskantsler,» märkis Liivat.

«Samuti on eelarve sisulisest koostamisest eemale jäetud ettevõtluse ja innovatsiooni abilinnapea Aivar Riisalu. Vaatamata kõlavale ametinimetusele jääb temagi haldusala eelarve sarnaseks 2017. aastaga,» rääkis Liivat. «Samas moodustavad Tallinna Televisiooni ülalpidamiseks tehtavad kulutused peaaegu poole kõigist pealinna ettevõtlusvaldkonna kuludest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles