Kiisler: Simsonil oleks hea vastata küsimusele, kas tal endal on selle teemaga kokkupuudet (11)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine HKScan Estonia tegevjuht Teet Soorm ning majandus- ja taristuminister Kadri Simson.
Endine HKScan Estonia tegevjuht Teet Soorm ning majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Foto: Arno Mikkor / Raigo Pajula / presidendi kantselei

Täna pidas keskkriminaalpolitsei kinni majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni elukaaslase Teet Soormi, keda on alust kahtlustada suures ulatuses omastamises ja rahapesus. Seik nõuab täiendavat selgitust ka ministrilt endalt,  leiab keskkonnaminister Siim Kiisler.

«Ma arvan, et see oleks talle endale hea, kui ta vastaks küsimustele, kas tal endal on ka selle teemaga mingit kokkupuudet olnud või ei ole,» ütles Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv keskkonnaminister Siim Kiisler Postimehele. Kiisler nentis, et antud juhtum – ministri elukaaslase kinnipidamine ja kuriteokahtlustus – valitsuse tervist ei mõjuta. «Mina ei näe siin probleemi valitsusele, juhul kui küsimus on ainult ühe ministri pereliikmes,» sõnas Kiisler. «Eestis on ikkagi tava, et vaadatakse inimese enda tegusid,» lisas ta. 

Keskerakondlasest riigihalduse minister Jaak Aab leiab, et valitsuse otsused tuleb isiklikust elust lahus hoida. «See on inimese isiklik elu, kellega ta koos elab ja mida see elukaaslane teeb. Mina valitsuse jaoks probleemi ei näe. Sellisel puhul tuleb ikka valitsuse tegemised ja otsused isiklikust elust lahus hoida. Praegu pole sel teemal küll midagi rohkemat kommenteerida,» vastas Aab. 

«Kuna ma ei oma selle kohta informatsiooni, siis ma pole nõus seda antud hetkel kommenteerima,» ütles praegu Brüsselis viibiv Kadri Simson Postimehele.

Kahtlustatakse rahapesus ja omastamises 

Keskkriminaalpolitsei pidas täna kinni Teet Soormi ja Mati Tuvi, keda on alust kahtlustada suures ulatuses omastamises ja rahapesus. Ringkonnaprokurör Stella Veberi sõnul peeti mehed 48 tunniks kinni nende endise tööandja poolt tehtud avalduse põhjal algatatud menetluse käigus. 

Veberi sõnul avastas ettevõtte sisekontroll mitu rikkumist, mida võib kokku võtta ettevõttele kahju tekitamiseks. «Raskeim kahtlustus puudutab rahapesu, mis tõendamise korral võib tuua 2–10-aastase vangistuse. Üldiselt määravad Eesti kohtud raskete kuritegude eest reaalseid karistusi. Kui kõik kahtlustused leiavad tõendamist, siis tuleb arvestada liitkaristusega, » selgitas Veber.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles