Haapsalu linnavolinike tasu kasvab kaks korda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Haapsalu linnavolikogu otsustas reedel, et volikogu esimees hakkab saama varasemast neli korda ning volikogu liikmed kaks korda suuremat palka, kirjutab Lääne Elu.  

Volikogu esimehe palk on nüüdsest 1500 eurot, mis on pool linnapea palgast, volikogu aseesimehel ja juhatuse liikmel 350 ning volikogu lihtliikmel 200 eurot kuus. Haapsalu linnavolikogu esimees Jaanus Karilaid riigikogu liikmena volikogu tasu ei saa.

Valimisliidu Meie Inimesed liider Merle Mäesalu uuris eelnõu esitlenud eelarve- ja rahanduskomisjoni esimehelt Riho Lepalt, millega on nii suur palgatõus põhjendatud. Seni said Haapsalu volikogu liikmed istungitasu 112 eurot kuus ja juhatuse liikmed 184 eurot. Ridala vallavolikogu esimees sai 450 eurot, Ridalas oli volikogu liikme tasu 70 eurot kuus. Mäesalu hinnangul on volikogu esimehe palk ebaproportsionaalselt suur, sest see on esindusja koordineerimistöö. «Sisulist tööd temalt ei eeldata, sest sisulist tööd tehakse komisjonides,» lisas ta. Mäesalu tegi ettepaneku jätta tasud senisele tasemele.

Haapsalu volikogu eelarve- ja rahanduskomisjoni esimees Riho Lepp märkis palgatõusu kaitstes, et kui keegi volikogu liikmetest arvab, et ta selle palga eest tööd ei tee, on tal võimalus see raha annetada. «Näiteks Haapsalu turu heaks,» tõi ta näite.

Lepp lisas, et uues omavalitsuses on piirkond suurem ja tööd rohkem. Nimelisel hääletusel andis eelnõu poolt hääle 20 volikogu liiget. Vastu oli Merle Mäesalu, erapooletuks jäid Toomas Schmidt ja Heinar Tuulberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles