Selgus Keskerakonnast välja heidetute tegelik hulk (2)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakond.
Keskerakond. Foto: Keskerakond

Keskerakond on alates tänavu 11. septembrist kaotanud 124 liiget, suurem osa neist on erakonnast välja heidetuid. 

Alates 11. septembrist 2017 tänaseni on Keskerakonna eri piirkondadest lahkunud 46 inimest. Keskerakonna juhatuse otsusega on erakonnast välja arvatud 78 inimest, kinnitas Keskerakonna pressisekretär Andre Hanimägi Postimehele.

Samal ajaperioodil on erakonnaga liitunud 86 inimest.

Sügiseste kohalike valimiste eel, 3. septembril tegi Keskerakonna volikogu avalduse, milles seisis, et erakonna programmi täitmiseks ja valijate ning erakonnakaaslaste usalduse hoidmiseks ei saa erakonna vastu kandideerivad inimesed jätkata Keskerakonnas.

Mäletatavasti otsustas Keskerakonna asutaja ning pikaaegne esimees Edgar Savisaar valimistele minna eraldi nimekirjaga. Edgar Savisaare valimisliidus kandideeris osa keskerakondlasi nii Maardus, Sillamäel kui ka Narvas; samuti Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna nimekirjas Tallinnas.

Kui nädala alguses kirjutas Postimees, et ainuüksi Edgar Savisaare valimisliidus või Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna nimekirjas kandideerinud keskerakondlastest on erakonna nimekirjast välja arvatud 38 inimest, siis nüüd selgub, et neid on ligi poole rohkem.

Konkureerivates nimekirjades kandideerimise tõttu on Keskerakonnast piirkonniti välja arvatuid:

Ida-Virumaal: 7

Harjumaal:13

Mustamäel: 4

Kohtla-Järvel: 1

Lääne-Virumaal: 4

Võrumaal: 1

Narvas: 4

Saaremaal: 13

Tartumaal: 3 

Kesklinnas: 5

Lasnamäel: 19

Nõmmel: 1

Põhja-Tallinnas: 3

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles