ERRi nõukokku saavad Gräzin, Kreitzberg, Sibul ja Toobal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusringhäälingu logo.
Rahvusringhäälingu logo. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu kultkomisjon otsustas täna, kes saadetakse riigikogu poolt rahvusringhäälingu, rahvusooperi ja rahvusraamatukogu nõukogudesse.

Kultuurikomisjon otsustas konsensuslikult nimetada rahvusringhäälingu nõukokku Igor Gräzini (Reformierakond), Peeter Kreitzbergi (SDE), Priit Sibula (IRL) ja Priit Toobali (Keskerakond), kinnitas kultuurikomisjoni esimees Urmas Klaas Postimees.ee’le.

Vastavalt rahvusringhäälingu seadusele on igal fraktsioonil õigus sinna nõukokku nimetada oma esindaja.

Rahvusooperi nõukogu liikmeteks nimetatakse Marko Mihkelson (IRL), Imre Sooäär (Reformierakond) ja Ester Tuiksoo (Keskerakond).

Rahvusraamatukogu nõukogu liikmeteks nimetati riigikogu liikmetest Jaak Allik (SDE), Igor Gräzin (Reformierakond) ja Kaia Iva (IRL). Lisaks nimetati Klaasi sõnul nõukokku kaks rahvusraamatukogu töövaldkonna tunnustatud asjatundjat – riigiarhivaar Priit Pirsko ja Tallinna Ülikooli infoteaduste õppejõud Sirje Virkus.

«Meie ettepanek on 17. mail läbi viia eelnõude esimene lugemine täiskogus ja need otsustena vastu võtta,» sõnas Klaas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles