Ratas aktsiiside tõusust: alkohol ei ole esmatarbekaup (106)

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas
Jüri Ratas Foto: Madis Sinivee / Postimees

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles täna erakonna volikogul peetud kõnes, et valitsuse alkoholiaktsiisi poliitika peamine eesmärk on vähendada alkoholi tarbimist.

Ratase sõnul on inimeste tervis on seatud esikohale ning siht on vähendada alkoholi tarbimist ja sellega kaasnevaid kahjusid. «Alkohol ei ole tarbekaup ega esmavajadus, selle liigtarvitamine lõhub meie peresid ja röövib inimeste elusid,» ütles Ratas

Ratas sõnas, et nii nagu uus valitsus ei saanud 100 kriitikavaba päeva, pole ka praegu tulemas rahulikku tööaega. «Küll leiavad Reformierakonna juhtivad poliitikud, et 21. sajandi e-riigile käib üle jõu maksuvaba tulu arvutamine. Küll püütakse sisendada, et valitsus on alkoholiaktsiisi osas lootusetult tülli läinud. Ühtviisi sisutühjad väited mõlemad,» ütles Ratas.

Keskerakonna esimehe sõnul ei toeta statistika opositsiooni paanikat riigieelarve tasakaalu ja majanduskasvu osas.

«Novembris tõstis rahvusvaheline reitinguagentuur Fitch Eesti A+ riigireitingu väljavaate seniselt stabiilselt positiivsele. Seda esimest korda alates 2011. aastast,» märkis Ratas.

Analüütikute hinnangul laekub alkoholiaktsiisi tõusu tõttu kõige halvema stsenaariumi järgi järgmise aasta eelarvesse 150 miljonit eurot vähem ning hoogu saanud alkoholi piirikaubandus Lätiga saab veelgi hoogu juurde.

Kommentaarid (106)
Copy
Tagasi üles