Karin Tammemägi hakkab tööle hoopis riigikaitsekomisjonis

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu uus liige Karin Tammemägi.
Riigikogu uus liige Karin Tammemägi. Foto: Sander Ilvest

Tallinna abilinnapeaks siirdunud Andrei Novikovi asendusliikmena riigikokku tööle asunud Põhja-Tallinna endine linnaosavanem Karin Tammemägi alustab tööd riigikaitsekomisjonis. 

Et Novikov, kelle asendusliikmena Tammemägi riigikokku sai, oli hoopis rahanduskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni liige ning Tammemägi ei jätkanud samades komisjonides, tõi käik kaasa vangerdused riigikogu seitsmes komisjonis. Tammemägi on varasemalt öelnud, et eelistaks sotsiaal- või kultuurikomisjoni. 

Riigikaitsekomisjonist pidi lahkuma Kerstin-Oudekki Loone, kes asus väliskomisjoni liikmeks. Väliskomisjonist lahkus Mihhail Korb ning asus põhiseaduskomisjoni liikmeks. Põhiseaduskomisjonist lahkunud Peeter Ernits hakkab tööle keskkonnakomisjonis. Keskkonnakomisjoni liikmekohalt lahkunud Igor Kravtšenko asus sotsiaalkomisjoni liikmeks. 

Samuti lahkus riigikaitsekomisjonist ka Olga Ivanova ning suundus õiguskomisjoni liikmeks. Temaga vahetas komisjonides kohad Toomas Paur, kes varasemalt oli õiguskomisjonis ning nüüd riigikaitsekomisjonis. 

Novikovi kohad täitsid Repinski ja Dmitrijev 

Sotsiaalkomisjonist lahkunud Dmitri Dmitrijev asus rahanduskomisjoni liikme kohale, k us varem oli abilinnapeaks läinud Andrei Novikov. Novikovi koha Euroopa Liidu asjade komisjonis võtab üle aga Martin Repinski. 

Vastavalt seadusele ei tohi riigikogu liige olla samal ajal olla vallavanem, linnapea, valla- või linnavalitsuse liige ega ametnik kohalikus omavalitsuses. Seetõttu pidi riigikogu liige Andrei Novikov loobuma parlamendisaadiku tööst. 10. novembril asus tema asendusliikmena riigikokku tööle Karin Tammemägi. 

Tammemägi on varasemalt pidanud Põhja-Tallinna linnaosavanema ametit, kust ta mullu veebruaris vabastati. Ametliku versiooni kohalselt oli otsuse taga Tammemägi ja Priit Kutseri vahelisest konfliktist põhjustatud halb töökliima.

Loe lähemalt SIIT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles