Politsei raiskab plakatikeelu täitmist kontrollides jõudu

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna valimistaap Postimaja Reval Cafes.
Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna valimistaap Postimaja Reval Cafes. Foto: Tairo Lutter

Viimaste kohalike valimiste eel teatati politseile 204 võimalikust valimiskampaania reeglite rikkumisest. Kes oli näinud poliitilise välireklaami keelu ajal tänaval poliitiku nime ja pildiga sõidukit, kes oli märganud läbi vaateakna mõnd plakatit. Ühe kaebuse kontrollimiseks kulub kuni kaheksa tundi politsei tööaega ehk kokku võis politsei sel sügisel kulutada üle 1500 tunni tööaega.

See on vaid üks paljudest põhjustest, miks peavad kõik parlamendierakonnad vajalikuks valimiskampaaniat puudutavat seadust muuta.

Sel sügisel pälvisid välireklaamikeelu ajal ajakirjanduse tähelepanu Savisaare valimisliidu ja Tegusa Tallinna südalinna kohviku akendest läbi kumanud valimisreklaam ning Reformierakonna hiigelplakat Tallinnas Narva maantee alguses büroo seinal, mis paistis samuti läbi akna tänavale selgesti ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles