Seeder: Eesti huvides on mitmekesine poliitiline maastik, mitte kaheparteisüsteem

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Täna Türil toimunud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) volikogul tehti kokkuvõte KOV 2017 valimistest ning arutati pärast valimisi kujunenud poliitilist olukorda.

IRLi esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on täna kaks erakonda, kes töötavad selle nimel, et Eestis tekiks kaheparteisüsteem. «Üha enam on näha, et nii Kesk- kui Reformierakond pöörduvad tagasi varasema ambitsiooni poole, kus inimestel oleks valida kahe alternatiivi vahel. See on Eesti demokraatiale väga kahjulik. Tuleviku vaadates peame sellisele arengule kindlalt vastu seisma,» ütles Seeder.

«Isegi kui arvamusküsitlused näitavad, et kahel poliitilisel jõul on teistest suurem toetus, siis on meie asi selgitada, et Eesti riigi arengu huvides on mitmekesine poliitiline maastik, mitte kaheparteisüsteem, mis vähendab valija jaoks valikuvõimalusi,» selgitas Seeder.

IRL jagab pärast hiljutisi kohalikke valimisi võimu nii vallavanema kui volikogu esimehe näol Muhus, Kohilas ja Viljandi vallas. Täitevvõimul on IRL Harkus, Paides, Türil, Nõos ja Luunjas. IRL volikogu esimehed on Pärnus, Viljandis, Rakveres, Põlvas, Otepääl ning Järva- ja Mulgi vallas.

IRLi liikmetest vallavanemad on Sauel, Räpinas, Kehtnas, Märjamaal, Põhja-Viljandimaal ja Tapal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles