Inetusi rääkinud Ratase nõunik: noortekogusse kuuludes sain aru, mida tähendab poliitika (8)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alina Tubli.
Alina Tubli. Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna noortekogu esimehe kohalt skandaali tõttu tagasi astunud, kuid peaminister Jüri Ratase nõunikuna tööd jätkav Alina Tubli tunnistas, et alles erakonna noortekogus hakkas ta aru saama, mida tähendab poliitika. 

Keskerakonna noortekogu endine esimees Alina Tubli ütles täna ilmunud intervjuus Kesknädalale, et noortekogusse kuuludes hakkas ta aru saama, mida tähendab poliitika ning kui olulised on selles kontaktid ja inimsuhted. 

Küsimusele, mida oleks Keskerakonna noortekogu endine juht teisiti teinud, vastas ta järgmiselt: «Võtaksin asju vähem isiklikult. Noorel inimesel on ehk raske leppida sellega, kui kõik tema arvamusega ei nõustu ning tema arvates ideaallahendus juhtumata jääb. Mina ajasin pidevalt taga enda arusaama õiglusest ning võtsin jubedasti südamesse, kui miski seda takistas. Iga tagasilöögi peale ei saa solvuda ning minema jalutada; tuleb õppida, ennast arendada, ja järgmine kord targem olla.»

Peaministri nõunikuna töötav Alina Tubli soovitab noortele poliitikahuvilistele küsida endast kogenenumate käest soovitusi ja nõu, mida ja kuidas teha. «Sellega hoiad kokku väga palju aega ja energiat. Lisaks lood uusi kontakte, sest kõigile meeldib, kui neid eeskujuks peetakse ning nende soovitusi kuulda võetakse,» lisas ta. 

Täpsustus: augusti alguses valiti välja Keskerakonna tublimad ja lootustandvamad noored, kellele tehti ettepanek osaleda kesknoorte intervjuude-projektis. Kui esmalt võis arusaada, et Alina Tubli valiti Keskerakonna üheks lootustandavamaks nooreks, on intervjuudesarja ideeks see, et tublid ja lootustandvad kesknoored küsitlevad poliitikuid, kelle karjäär on noortekogust alguse saanud. Antud juhul tegi intervjuu Alina Tubliga Liliana Shashlova. Sarnaseid intervjuusid on kesknoored teinud nii Kadri Simsoni kui ka näiteks Andrei Novikoviga. 

Skandaalne sõnavõtt 

Tänavu juunis avaldas Delfi väljavõtteid Keskerakonna noortekogu juhatuse liikmete kinnisest vestlusest, kus noortekogu juht ja peaminister Ratase nõunik Alina Tubli avaldas oma erakonnakaaslaste suhtes sõimu ja ähvardusi, samasugust keelepruuki kasutasid ka mõned teised noortekogu liikmed.

«Tegemist on kahtlemata väga kahetsusväärse juhtumiga. Seda nii antud sotsiaalmeedia vestluse sisu kui ka kolmandate isikute poolt eravestluse avaldamise osas,»  ütles peaministri büroo juht Tanel Kiik.

Skandaali tõttu pidi Alina Tubli lahkuma Keskerakonna noortekogu juhi kohalt, kuid jätkas peaminister Jüri Ratase nõunikuna. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles