Uus volikogu valis endale juhid

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna linnavolikogu uus koosseis valis volikogu esimeheks keskerakondlase Mihhail Kõlvarti ning aseesimeesteks keskerakondlase Toivo Tootseni ja IRLi fraktsiooni liikme Mart Luige.

Linnasekretär Toomas Sepa juhtimisel läks volikogu esimehe valimine kui lepase reega. Keskerakond esitas esimehe kandidaadiks Mihhail Kõlvarti, sotsid omalt poolt Helve Särgava. Salajasel hääletusel sai Kõlvart 41 ja Särgava 33 häält, üks hääletussedel oli kehtetu. Hääletamisest võttis osa 75 linnavolinikku 79st.

Seejärel tegi vastvalitud volikogu esimees ettepaneku määrata aseesimeeste arvuks kaks. Vastuseks küsimusele, kas üks aseesimehe koht võiks kuuluda opositsioonile, vastas Kõlvart: «Selle ettepaneku mõte ongi pakkuda opositsioonile üks aseesimehe koht selleks, et siin saalis tekiks konstruktiivne õhkkond ja koostöö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles