Galerii ja video: Mihhail Kõlvart saab volikogu esimeheks, rohelistele antakse üks abilinnapea koht (15)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Keskerakonna Tallinna piirkondade nõukogu otsustas kolmapäeval toetada koalitsioonilepingu allkirjastamist erakonnaga Eestimaa Rohelised, kellele antakse üks abilinnapea koht linnavalitsuses, ehkki rohelised kohalikel valimistel linnavolikokku ei pääsenud.

Keskerakonna juhatus otsustas tänasel koosolekul, et Tallinna volikogu esimeheks ja Keskerakonna volikogu fraktsiooni juhiks saab üheaegselt Mihhail Kõlvart. Kinnitati ka seda, et Tallinna linnapea kandidaat on Taavi Aas. Ühtlasi üllatati otsusega, et linnajuhtimisse kaasatakse ka rohelised ja antakse neile üks abilinnapea koht.

Taavi Aas sõnas, et Keskerakond ja Erakond Eestimaa Rohelised jagavad mõlemad inimkeskset, sotsiaalset ja hoolivat maailmavaadet. «Rohelisest abilinnapea Tallinna linnavalitsuse laua taga aitab veelgi tugevdada keskkonnaalast mõtlemist Tallinna linna juhtimisel, aidates meil liikuda rohelisema linna suunas, mis ühel hetkel võiks saada Euroopa Roheliseks Pealinnaks,» sõnas Aas pressiteate vahendusel.

Aas osutas, et rohelistel pole küll Tallinna volikogus esindatust, kuid olukorras, kus Keskerakonnal on enamus, on värskete ideede lisamine linnajuhtimisse kahtlemata oluline.

Eestimaa Roheliste esinaine Züleyxa Izmailova kommenteeris, et tal on väga hea meel näha, et koalitsioonilepingusse on sisse kirjutatud nende jaoks äärmiselt olulised keskkonnaalased punktid, nagu Tallinna viimine pestitsiidivabade linnade kaardile, uute ehitiste rajamisel lokaalsete taastuvenergia lahenduste kasutamine, erivajadustega inimestega arvestamine ja palju muud.

«Meie jaoks on ilmselt kõige suurem murekoht Reidi tee, kuid selge on see, et koalitsioonis olles saame me selle projekti rajamisel kaasa rääkida ja üheskoos leida maksimaalselt keskkonnasõbralikud ning praegusi puid võimalikult palju säilitavad lahendused,» ütles Izmailova.

Koalitsioonilepingut ja edasist koostööd tutvustatakse neljapäeval Tallinna Botaanikaaia ruumides, kus toimub ka lepingu allkirjastamine Taavi Aasa ja Erakond Eestimaa Rohelised juhatuse esinaise Züleyxa Izmailova poolt.

Volikogu aseesimehe kandidaadiks nimetati varasemalt Keskerakonna volikogu fraktsiooni juhtinud kogenud poliitik Toivo Tootsen.

Lisaks toetas Tallinna Nõukogu ettepanekut valida Tallinna Linnavolikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimeeste kohale Toivo Tootsen, Margarita Tšernogorova, Leonid Mihhailov ja Tiit Terik.

Tallinna linnavolikogu uus koosseis koguneb 2. novembril. Esimesel istungil valitakse linnavolikogu esimees, määratakse aseesimeeste arv, seejärel valitakse aseesimehed ning siis kuulatakse ära linnavalitsuse lahkumispalve.

79-liikmelise linnavolikogu suurima jõu moodustab 40 kohaga Keskerakond. IRLi koosseisus on viis ning EKRE-l kuus liiget. Sotsiaaldemokraatlik Erakond on linnavolikogu uues koosseisus esindatud üheksa liikmega ning Reformierakond 18 liikmega. Isikumandaadiga pääses linnavolikokku Savisaare Valimisliidu ja Tegusa Tallinna ühendnimekirjas kandideerinud Edgar Savisaar.

Loe lisaks: 

Kas sinu hääl luges? Heida pilt peale Tallinna uuele volikogule

Kas teadsid? Volikogu esimehe koht toob presidendiga sama palga

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles