Trumpi endine kampaaniajuht Manafort ei tunnistanud end süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul Manafort.
Paul Manafort. Foto: AFP/SCANPIX

USA presidendi Donald Trumpi endine kampaaniajuht Paul Manafort ja tema äripartner Rick Gates end esmaspäeval Washingtoni kohtus vandenõus ja rahapesus süüdi ei tunnistanud.

USA justiitsministeerium avalikustas esmaspäeval toimikud, milles Manaforti ja tema äripartnerit Rick Gatesi süüdistatakse vandenõus Ühendriikide vastu ja veel 11 rikkumises, sealhulgas rahapesus, välisagendina registreerimata jätmises, valeütluste andmises ning mitmest välismaal asuvatest pangakontodest teavitamata jätmises.

Süüdistustes ei viidata Trumpi valimiskampaaniale ega esitata väiteid Kremli ja presidendi nõunike koostööst kallutada 2016. aastal toimunud presidendivalimised Trumpi kasuks.

68-aastane Manafort ja 45-aastane Gates kinnitasid mõlemad oma süütust kohtus, kus meestele loeti ette süüdistused, mille kohaselt varjasid nad miljoneid dollareid, mille nad teenisid Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši ja tema Moskva-meelse erakonna heaks töötades.

Väidetavalt suunasid nad läbi Küprosel, Saint Vincentil ja Seišellidel asunud varjatud pangakontode kaudu kümneid miljoneid dollareid. Manaforti süüdistatakse üle 18 miljoni dollari pesemises.

Uurimiskomisjoni juhi, FBI endise direktori ja erinõunik Robert Muelleri esitatud süüdistused on esimesed, mis puudutavad Trumpi lähemaid abisid seoses tema kampaania väidetavate Moskva-sidemete uurimisega.

«Manafort ja Gates teenisid oma Ukraina tööga kümneid miljoneid dollareid tulu,» märgitakse süüdistuses.

«Varjamaks Ukraina makseid USA võimude eest pesid Manafort ja Gates alates 2006. aastast vähemalt 2016. aastani raha paljude USA ja välisfirmade, partnerluste ja pangaarvete kaudu.»

Manafort ja Gates andsid end FBI-le üles esmaspäeval.

Manafort juhtis Trumpi kampaaniat 2016. aasta juunist augustini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles